Ulykkesforsikring

Får stadig tips om at jeg bør skaffe meg ei ulykkesforsikring! Kikka litt rundt på nettet. Får ikke vite så mye uten å ta kontakt med selskapene. Men hos If står det:

Sport
Forsikringen tar sikte på å dekke vanlige fritidsaktiviteter. Forsikringen gjelder derfor ikke skade som skyldes:
Dykking (fridykking inntil 10 m dekkes), utforrenn/off-piste, fjellklatring.
Luftsport.
Ekstrem- og ultrasportsgrener
All sport der forsikrede har inntekt på mer enn 0,5G (G = Folketrygdens grunnbeløp)

Det virker jo litt som om vi er uønsket hvis vi har det litt moro. Kan godt hende at de har andre tilbud som dekker de overnevnte aktivitetene, men regner med det koster flesk.

Har noen peiling?

Forresten, hva er ultrasportgrener? Er det hvis du kjører offpiste med dykkerutstyr og leser i ultrasport samtidig???

Prøv Gouda, de er både billigere og dekker mer innenfor ekstremsport.

De har vel bare reiseforsikring. Blir vel dyrt å ha hele året til hjemmebruk!

kalrer å lure seg unna samma hva du skal finne på å gjøre galt...

ble tatt av snøras for noen år siden..

ulykkesforsikring funket ikke - for ekstremt
reiseforsikring funket ikke - overnattet ikke på et annet sted enn hjemme
innboforsikring funket ikke - raset gikk ikke i stua mi
bilforsikring funket ikke - satt ikke i bilen når raset gikk...

så så enkelt var det. enden på visa var at jeg reiv opp forsikringsavtalen min, og fant et selskap med en reiseforsikring som gjaldt hele året, så lenge jeg var utenfor husets 4 vegger.

.

Har satsa på Gouda som reiseforsikring og gjensidige som ulykke/invaliditets forsikring... Den kan være greit å ha litt mere enn de skarve 300.000,- du får fra reisef. hvis uhellet er ute og du ender i rullestolen... wink

Europeiske reiseforsikring dekker en del, og begrepet "reise" er veldig vidt; en T-banetur er en reise. Det betyr at alt som skjer utenfor hjemmet er dekket. Dette er vel ikke noen full ulykkesforsikring, men det dekker behandling, sykehusopphold og hjemsendelse fra utlandet.

Hvis man snakker ulykke/sykdom/uførhet, er det et skille på de forsikringene som dekker uførhet kun etter ulykke og de som dekker uførhet etter både ulykke og sykdom. Noe sånt som 80% av alle uførhetstilfeller skyldes sykdom, og dermed koster en slik forsikring mye mer enn en som bare dekker ulykke. Men det er vel ulykke vi skikjørere tenker mest på...?

Har ulykkesforsikring i Gjensidige, tror alt er dekket der når det gjelder skikjøring. De reagerte heller ikke negativt på at jeg kjører motorsykkel, samme premie som de som ikke kjører sykkel.

En på jobben kjørte roadracing. Han hadde tegnet en forsikring som dekket dette, og andre typer extrem sport. Kostet en del, tror det var rundt 7 000,- i året. Rimelig kostbart. Mener han sa det var If.
Kan finne ut hva forsikringen heter og om det var IF.

har reiseforsikring som dekker det fleste vanlige tilfellene utenfor hjemmet. Driver du i tillegg med litt mere ekstreme sporter feks. offpistekjøring kan man tegne dekning for 5 eller 10 dager. Jeg tegnet en 10 dagers extra forsikring for en alpetur og betalte da 252,-. Ellers er det jo vanlig å tegne Carte Neige i Frankrike som er en slags ulykkesdekning inkl, redningskostnader. Jeg vil tro dette er mulig også i andre "alpeland"

 
Annonse
Annonse
Annonse