Ulykke i Narvik vinteren 199X?

Holder på å skrive oppgave om hypotermi (nedkjøling). Som alt annet her i livet kan også dette temaet relateres til skikjøring. En vinter for noen år siden havnet en svensk legestudent ned i en åpen foss ved Mørkhålas utløp i Narvik. Etter en mirakuløs redningsaksjon ble hun reddet og overlevde, selv med en kroppstemperatur på langt under 30 grader. Trømsølegen og radicaleren Mads Gilbert fra UITØ var sentral aktør på medisinsk hold. Er det noen der ute som sitter på stoff/linker til denne hendelsen, evt andre sammenlignbare hendelser, ville jeg vært meget takknemlig for noen hint. På forhånd takk!

...med å kontakte mads gilbert direkte?

Har ingen anelse hva slags problemstilling du har på den oppgaven din, men mange av de som dør etter at de er gravd fram igjen fra snøskred, dør fordi nedkjølt blod strømmer rundt igjen i kroppen. Mulig ikke dette tilhører diagnosen hypotermi, men sjok av noe slag. Ikke så mange skredulykker som skjer i norge i forbindelse med skikjøring, i all fall ikke med dette utfallet, men det skjer jo. Skal du ha noe ikkemedisinsk statestikk om de skredulykker som har skjedd i norge, så registrerer NGI alle sånne ulykker samt informasjon om hendelsforløp, medieomtale o.s.v.

Vet ikke om det hjelper men vet at denne hendelsen ble omtalt og vist reportasje om i et eller annet program på Discovery.

Hun gikk gjennom isen i elva på vei ned til transformatorstasjonen, hun ble sittende fast og ble under ganske lenge.
Tror hun hadde 13 grader når hun kom til Tromsø sykehus, laveste som til da var målt. Hun er for lengst ferdig med legestudier og jeg tror hun jobber på Tromsø sykehus, hun gjorde ihverfall det ifjor. Hun er fremdeles en ganske aktiv skikjører.

13 grader og overlevde? Sure...

Jenta hadde kjernetemp på 16 grader pluss. De klarte å redde henne mest sannsynlig fordi hun ble nedkjølt svært fort.

Ellers så er det sikkert lurt å bare ringe eller sende en mail til Mads direkte. Han kan sikkert svare på det du måtte lure på.

Hun ble liggende under isen i elva i nesten en time, hun var et mirakel da hun overlevde, at hun faktisk er blitt stortsett 100% bra og jobber på sykehuset i Tromsø er vel enda mer fantastisksmile

Var noe på discovery om dette i sommer.

 
Annonse
Annonse
Annonse