Turmat

Skal snart ut på flere dagers skitur, og holder på å planlegge middagen. Noen forslag? Er lei av toromat.. smile

På forhånd takk!

Det spørst jo litt om det er inne på ei velutstyrt hytte eller i telt du skal kokkelera.

Og - taklar du nokre ekstra kilo i sekken. Då er det jo berre å slå opp i kokeboka.

Skal være innendørs, men ønsker å ha lettest mulig sekk.

hvis det er isbor på hytten så ta med en liten isfiskestang og maggot og middagen er forhåpentligvis sikret...
Ellers får du kanskje noen tips her http://www.friluftsliv.no/turmat

God tur!

Lett og god mat!
Har hatt det med på jakt, og spiste det nesten hver dag høsten 2007 når jeg jobbet i høyfjellet.
http://www.drytech.no/realturmat/produkter/middag/
Mine favoritter er:
Steinbitgryte
Viltgryte
Pasta Bolognese
Pasta Provence

Selges f.eks. på
http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=DRY1

http://www.xxl.no/templates/ProductCategory.aspx?id=58377&category=0349&level=3

Real er digg ja, men det å kunne skaffe litt mat som i fisk selv er jo bare knall! Ingenting slår stekt røye / ørret etter en dag på tur grin

Tips til tørrmaten (altså ikke middagene) hvis du fort blir lei av tørt brød: Bak "krydderbrød" (oppskrift er her). Å lage det er latterlig enkelt, det krever ca 10min arbeid og ca 1 times steking, ingen heving!

Brødet er best egna med brunost men kan også spises uten pålegg.

Grunnene til at dette er bra turmat:
- det inneholder veldig mye energi!
- det holder seg fuktig (blir ikke tørt) og godt i mange dager, og spiselig i et par uker!

 
Annonse
Annonse
Annonse