Trondheim - Lyngen?

Er det noen som har tatt den turen før?
Hva er billigst?
Har tenkt på å leie bil...
Hva med tog til bodø også bil etter der?!?
Noen erfaringer?

Lyngen er rett sør for tromsø.
Enklest vei (eneste vei, hvis du ikke vil bruke dagesvis på reise) er
fly til tromsø og buss/bil til lyngen.
Tog til bodø/fauske tar ei hel evighet. og derfra e det 6 timer md buss til Narvik og da har du enda igjen 3 tima til lyngen.

Skal du leie bil så vil det ta ca 19 timer å kjøre i strekk..ca 115 mil vil jeg tippe...
om det lønner seg å leie bil istedetfor å ta fly vet jeg ikke...


--------------------------------------------------
Quitters never win, winners never quit
www.ckvictoria.no
www.facebook.com/deepmwell

Om det kun er Lyngen som er reisemål, så er fly enklest, om ikke billigst. Men Nord-Norge er jo mye mer enn Lyngen: med bil og nok tid kan du utforske områder på helgelandskysten, salten, narvik, lofoten...
En annen mulighet er å ta hurtigruta.. neppe billigst, men det er jo en fin reiseopplevelse.

å kjøre den strekninga tar jo fort en 17-18 timer i bil. Hvis du liker å kjøre så er jo det greit siden det er jævla ok å ha en bil når du først er oppi der.. Ellers er fly til tromsø og leiebil et godt alternativ. Det er verdt det uansett, lyngen kicks ass!

K..

hvis ikke er nok fly billigst. det du sparer på buss/tog bruker du opp på bensinstasjon-mat. bussing med TIRB i lyngen-området er til tider en utfordring...

Jeg ville ikke satset på buss rundt om i lyngen. Du kan sjekke rutetilbudet til TIRD (lokale busselskapet i Troms) på www.tirb.no. Fly til Tromsø og lei bil. Skal du til Lofoten, fly til Evenes.

Hjemme igjen etter helgetur i Lyngen. Mange steder med fine forhold der nå, men ofte store lokale variasjoner med tanke på vær og føre. Derfor; bil er nødvendig om man ønsker å være mobil i forhold til dagsforhold. Busstilbudet i Lyngen er vel heller sparsommelig, og uansett ikke særlig praktisk med masse utstyr.

Hurtigruta på denne årstida er kun for spesielt interesserte som setter pris på selskap av busslaster med tyske turister i pensjonistalder, og som liker bedre å se fjell i horisonten enn å være oppe i dem...

me Norwegian og d er best om du kjenner folk me bil i tromsø, ellers burde du kanskje leie en, viss dere er flere blir det ikke så dyrt. Er lite bussruter og de går ikke til de riktige stedene når det gjelder å finne bra fjell!! God tur!

hvis du skal kjøre så for all del gjør det sammen med noen. har kjørt den strekninga noen ganger de siste årene, og det er faktisk litt kjedelig alene. vinterføret kan være litt ekkelt spesiellt over saltfjellet, så kan nok være et alternativ å kjøre sverige og satse på at fjellet over til bjerkvik (bjørnefjell?) er åpent. liten omvei, men overkommelig.

ellers er alternativet fly: sas tr.heim-tromsø, eller norwegian tr.heim-evenes. sistnevnte må du ta buss til tromsø, og det kan være spennende nok i seg selv med å bytte og vente og rutetider som ikke alltid passer perfekt ... osv.. er du tidlig ute får du høvelig gode priser på fly (er uansett dyrt innenlands) men et par tusen tur/retur.
tog: lenge sian jeg tok det. kan ikke huske annet enn at det var avslappende nok det, helt til man får stolsmak i rompa..

god tur iallefall! =)

 
Annonse
Annonse
Annonse