Toppturtips i Lyngen

Trenger litt hjelp! Skal en snartur til Tromsø neste helg med madammen, og vi tenkte å stikke av fra pliktene noen timer på lørdag for å ta en topptur eller to i Lyngen. Har aldri vært der før, og trenger noen tips.

Har noen tips om greie toppturer som er bra nå, som er forholdsvis enkle å nå fra Tromsø med bil? Evig takknemlig for tips.

Mye bra steder i Lyngen, men litt lite snø for tiden. Tror det er mest snø på vestsida, i påska var det allerede ganske bart i innover i dalene.
Kanskje Store Galten eller Holmbukttind?
Tror likevel det ligger mer snø på Kvaløya (20-30 min å kjøre) som gir mer tur pr tidsenhet... Da kan du kjøre til Kattfjordeidet og bare velge deg en topp..

Takk for tips, min takknemlighetsgjeld er herved overført!

Har fulgt med litt på værmeldingene i det siste, er det egentlig noen vits i å ha med seg ski opp førstkommende helg? Enten det er Lyngen eller Kvaløya...

Ta med ski, det er bra med snø bare du leter litt. Men du må nok regne med å måtte ha skiene på sekken første stykket.

Kom nettopp hjem etter 2 1/2 uke i Lyngen. De siste dagene opplevde vi ganske ustabile forhold, med stadige solras. Vi avbrøt turer både mandag (Lavangstind) og tirsdag (Tomasrenna opp mot Lakselvtind) pga dette. Vi var ikke så Kvaløya, mulig det er mer stabil snø der. Det er i alle fall en god del snø der fortsatt.

Hvordan er forholdene på kvaløya for tiden?

Var på Storstolpan på mandag kveld, kjempetur og fin, men litt tung snø ned til vannet. Begynte å bli litt lite snø i siste flanken, men sikkert kjørbart en par uker til vist det blir kaldere. I kveld/natt var vi på midtre Bentsjordtinden, en episk tur, litt skummel toppskavel i passet, men det gikk brillefint. Kjørbart nesten hele veien fra toppvarden.

Valget falt på Storgalten. Gikk opp på lørdag i strålende vær og 18 grader. Måtte et stykke opp for å finne snø, jevnt og fint lag fra ca. 500 moh. Ufattelig digg føre, sol, sommer og fet utsikt hele veien. Fulgte en snøfylt renne ned til ca. 250-300 meter, men den er nok ikke farbar særlig mye lengre pga at elven er iferd med å overta kommandoen nedi der.

 
Annonse
Annonse
Annonse