Toppturer Odda Etne Sauda

Hei.

Etter at jeg kommer til å være mye i Haugesund fremover, så er jeg inntresert i å få litt opplysninger ang toppturer i området.

Noen som kan bistå med link, publikasjoner og bøker om beskrivelse, gjerne med bilder?

Jeg står på telemark og har også til hensikt til å campe med telt som en liten mini base-camp.

smile

På vestsida av Åkrafjorden er det masse flotte fjell og ta av. Her kan du finna fantastiske nedkjøringer ned mot Åkrafjorden i Etne. Einaste problemet er å komma seg ditt.
Ellers så finnes det uttalige valg rundt skitrekket i Røldal og i fjellene rundt Sauda.

I tillegg bør du ta ein titt på Rosendalsalpane i Kvinnherad. Har du først kommet deg til Etne/Odda så er ikke omveien lang. Her vil eg meina Sør-Norges råeste topp-tur muligheter ligger. Omnatind er ett hint. smile

Lykke til

Nice... nå har jeg i alle fall noe konkrete plasser med navn å søke etter.

PS: Var i Røldal denne helga og lå på en hytte før 2 tuneller (Vest siden) til Skisenteret.

Virker som om det kan være noen plasser der for nedkjøring. Og med det fin "avslutnings" tur for dagen, eller?

Mye bra fjell i Kvinnherad, søk på brukere som kommer fra Kvinnherad og er over 40 år her, de vet hvor du skal gå! smile

Kan forøvrig anbefala topptur på haukeli. Står beskrevet ganske bra om turer både der og i rosendalsalpane i "toppturer i norge"

Vest siden før de to tunnelene heter Seljestad. Flotte områder her. Bla fra Histeinnuten. Mellom tunnelene er det også veldig bra, da tar du trekket til topps i skisenteret og går 10min til varden på toppen. deretter følger en 20-40min tur alt avhenging av om du må tråkke opp egne spor. Når du er fremme, så kan du velge flanke rett frem eller dra mot venstre for å få litt mer utfordringer.

cool

Nå er det bare å komme hjem og pakke. Takk for mye hjelp, men det er bare å komme med mer om dere har. 5 uker fri fra 20 jan.

Får håpe på stabile gode forhold med lite temperatur endringer og mye snø. Skredfaren henger vel i dette området også slik som ellers.

Mykje mogelegheiter i Kvinnheradsfjella!

Om vinteren er det fine toppturar rundt Fjellhaugen Skisenter T.d. Ingahogg, Tindafjell. Medan utpå vårparten kan du køyre opp i Blådalen (vegen ikkje brøytt om vinteren)og spenne på skiene med bilen. Rosendalsalpane kjem ikkje til å skuffe på vårsnø heller, viser til fmatre sitt hint om Omnatindwink Kvinnherad Turlag har pleid å arrangere tur til Rosendalsalpane i April, med overnatting i lavvo, kanskje vert da tur til neste år ogsåsmile

 
Annonse
Annonse
Annonse