Toppturer Bergen

Noen gode tips til toppturer rundt Bergen? Har hørt at Lønahorgi på Voss skal være bra. Men først må det komme snø...

har noen fine fjell å by på. Særlig nord for veien. Så sant det er snø... Eks (Såta)Lendefjell, Fotsperranuten, Byrkjefjell osv. Mange av dem er det info om her: http://impact.ii.uib.no/arnt/hordaland/kvamskogen.html

Gullfjellet fra Gullbotn (evt rennen på baksiden) samt Horndalsnuten og Skipadalsnuten i Raundalen. Her er nedkjøringen fra Skipadalsnuten ned i botnen mellom Skipadalsnuten og Horndalsnten noe av det beste man kan finne i Hordaland; jevn bratt kjøring på store flater.

Gullfjellet byr på mye bra, mange muligheter, kjøp Samnanger orienteringskart så er det bare å prikke inn i massevis. Etpar renner av 200 meters høyde på Ulriken.
Mye mer fint i området enn mange skulle tro utfra det bladene her fra bergen uttrykker

Ta ture innom bratt, mye fett stæsj....
det er verd turen innom!

kanskje ikke topptur akkurat siden du tar banen opp, men for noen nedrenn. og sånn som det snør idag er det kanskje håp denne sesongen og.

ved Makrisbekken er bra, men pass på skavlen som pleier å ligge mot redningshytten. Hele baksiden(mot Gulbotn) er grei, sålenge du ikke kjører ned mot Gulbotn, men holder lenger til høyre. Hvis du kjører(bil) mot Rolfsvåg 1-2km etter du har passert Gulbotn, kommer du etterhvert til en gård hvor du kan kjøre av mot den store gryten hvor alt kan kjøres. Unngå å ha for lavtgående bil, siden det er litt steinete.

Bergen-Åsane-Arana-Trengereid-Bjørkheim-Tysse(om du ikkje har tid til å kjøra tunnel), Mørkhølen, Fossen Bratte....
Parker ved brua et stykke før tunellen. Ta beina fatt å gå til bunns. Pass opp for telehiv, revehi og bråtebrann. Gå til topps, monter hjelm, strigthline! Tid...45min frå Bergen, 25farlege frå Åsane, 2timer opp, 5ned. Beste runnet. Bra bratt på toppen.
Helsing Vi på Platou.

Skriv om det og send det til webmaster hos bamboosh.com så legger vi det ut, gjerne med bilder!!!!

Det kan være intressant å bytte informasjon om gode locationssmile På vestlandet trenger man alikevell ikke å bekymre seg over trengsel og oppkjørt snø!! (da den ikke ligger lenge nok!!)

Kunne vært kult å fått opp en Vestlands topptur guide på nett!!

Sjekk bamboosh.com

Finnbunuten på voss er eit bra alternativ...
Ca 2 t å gå frå toppen av trekket i myrkdalen... ein har fleire alternativer for nedfarten..anten samme vegen som du kom eller den bratte bakvegen til vikafjellet, og riksveg 13!

.

På slutten av 80 talet kjøyrde eg faktisk telemark frå Fløyen over Skansen og nesten ned på Bryggen. Turen vart avslutta med afterski på Sjøboden!!

 
Annonse
Annonse
Annonse