Topptur i rondane?

noen som har gjenomført det?
har noen tips om hvilke topper som innbyr til skikkelig pudderkjøring? er jo flere topper på 2000 meter så noen muligheter må det jo være.

Rondane er ikkje av dei fjellområda med mest snø her til lands - desverre. Mange fjelltopper det potensiellt kan vare fint å kjøre fra, men snødekket kan vare tynt og forblåst så det er ikkje alltid det er kjørbart.

Aktuelle linjer fra 2000m topper er:
Rondeslottet til Rondvattnet, langs ryggen mot Vest eller NØ.
Storronden, mot Vest
Høg og Midtronden mot Sør

Mindre topper:
Bråkdalsbelgen, Gryta Ø for Ljosåbelgen samt søndagstur (enkel) til Formokampen

Gå opp fra Bjørnholia til rondeslottet. kjør ned på sør (sør-vest) sia av slottet. (men akta for stupet på nord-sia)

Var på topptur på Illmannhø engang tidlig i februar i fjor. Det var en fin tur. Skyfritt og vindstille på toppen! Det var relativt bra med snø også.
Bråkdalsbelgen har jeg hørt skal være bra. Har aldri vært på den på vinteren. Men det kan være ganske stor rasfare inni Bråkdalen.
En annen bra topp er Gravskardhøgda (1767moh) i Atndalen, rett øst for Rondane. Flott utsikt og relativt gode snøforhold, området tatt i betraktning......

Ellers så tenker eg de beste skiområda i Rondane er helst på vestsida, opp fra Høvringen f.eks.

sukkertoppen?

skal til rondablikk ei uke i mars er det nok snø der da?

Sukkertoppen er et (av flere?) navn på toppen mellom Ljosåbelgen og Bråkdalsbelgen, nord for Smiukampen. Vær obs på at Statens kartverk har fucka opp navna på toppene i Rondane. Mulig Bråkdalsbelgen av mystiske grunner nå heter Sagtind. Den egentlige Sagtind er vel på 2018 m.o.h. Ubekreftede rykter vil ha det til at fuckinga skyldes at Sel kommune ikke gadd å delta på et møte om navnsettinga på det nye turkartet til SK.

gravskarhøgda er slett ikke dum. litt av problemet med rondane er gjerne at toppene krever litt "innmarsj" -hvis du da ikke har base et eller annet sted inne i selve nasjonalparken.

på gravskardhøgda unngår du dette. finfin crusing!

På bandet mellom Veslesmeden og Storsmeden pleier det å ligge en ganske stor skavl, med retning Indre Kaldbekkbotn. Mulig denne kan være skummel med tanke på ras (?).

 
Annonse
Annonse
Annonse