Topptur Hemsedal

Noen som vet hvordan forholdene rundt Skogshorn er nå? Selve Skogshornsrenna, renna helt til høyre (som av noen blir kalt Filibombombom) og Nibbi?

Vurderer å stikke på sesongens første topptur nå til helgen...

Hei Jørgen

Var på baksiden av Nibbe på lørdag i det som mange kaller Banan-renna. Det var steinhardt og litt små-sketchy å gå opp. Et glippfeste og vips... Nedkjøringa var heller trist. Blei bare skrensing. Men vi måtte opp... Renna er ellers meeeget fin og litt for lett tilgjengelig. Sola tok heller ikke noe av snøen. Så det var en fem seks stykken som prøvde seg på Skogshornsrenna, men de var borte når vi kjørte tilbake. Må ha snø i Hemsedal nå. Trist føre!!

det var det jeg fryktet..

det begynner å snø i oslo nå, får håpe det kommer litt i fjellet og!

Får nok vente på vår snøen... den kommer hvertfall det er sikkert.. og det er fett, mener nå jeg

vår snø, eller vårsnø ??

, men Min Pudder

Jeg mener vårsnø eller springsnow som noen velger å kalle det....

Hepp!

Noen som vet noe om snøforholda på disse toppene nå? Er det vindblåst og hardt hele vegen?
mvh
bp

Må bare si til alle som tror de kjører off-piste i hemsedal, OG ALDRI PRØVER ANDRE PLASSER!!!! Kom der bort derfra om dere vil oppleve skikkelig kjøring.
Kom dere en tur vestover i landet for eksempel??? Røldal er et OK utgangspunkt. Vil dere vekk fra trekk og heiser ? kjør enda litt lenger vest/nordvest. Mange fantastiske fjell...

klart det finnes bedre plasser i Norge enn Hemsedal, ingen som påstår noe annet.

men hvis du tenker deg om 2 sekunder skjønner du kanskje at det er begrenset hvor langt man kommer seg avgårde på en helg.. strekker man en radius på ca 20mil 360grader rundt hovedstaden (hvor de fleste hemsedalfarere bor) er det et ganske snevert utvalg fjell å ta av..

idéelt sett skulle jeg gjerne dratt til alpene hver helg jeg, men litt av den samme problematikken oppstår her også.

så, kos deg i pudderet på vestlandet, skulle gjerne vært der sammen med deg, men 4timer tur/retur hver helg blir litt drøyt...

Også enig - området rundt Hemsedal kommer langt ned på rankingen over beste fjell i Norge. I grunn ikke noe vits å sammenlikne området med Sunnmøre, Jotunheimen, Lofoten, etc.

Men til helgen skal jeg nå dit, så om noen kan fortelle noe om forholdene...?

mvh
bp

nok beinhardt, fortsatt.
eneste vi kan håpe på nå er at det blir litt varmt til helgen (meldt -1 til -3gr) og at solen tar på litt, slik at vi får litt slushaktig føre, for snø ser det jo IKKE ut til at det blir! fuck!

skiogshornsrenna tror jeg ikke d er mye vits å prøve seg på, da må man vel ha stegjern og øks...
satser heller på nibbi på lørdag, langt og tungt å gå opp, men bra cruise-tur ned! og så gjør det ikke noe om det er hardt, enkel og safe kjøring...

..., men jeg får ikke vært mer enig med Jørgen. Hemsedal er et veldig lett tilgjengelig område som samtidig byr på veldig bra alpin kjøring. Vi som bor her liker faktisk å kjøre andre områder vi også (sunnmøre, jotumheimen osv.), men stå på, kjør langt, vær superkresne - så får vi området for oss selv smile

Hei ! for dere Hemsedals-sosser er vel vestlandet kansje litt i bratteste laget ???
prøv Tryvann.

Da var helgen gjennomført og jeg sitter igjen med et godt inntrykk. Så flust med fine, bratte nedkjøringsmuligheter som på mykere føre må gi kjempeopplevelser. Trur man kan herje lenge i området uten å kjede seg. Kjørte Nosi og Nibbi og spesielt gårsdagen var flott.

I"ll b back!

d var flott der oppe. vi gikk opp nibbi på lørdag, skulle kjøre renna rett frem etter bowlen på toppen. en turkamerat hadde stygt tryn i renna og det endte med heli-tur etter mange timers venting på hjelp..

med kompisen din?

det ble: skulder ut av ledd, knekt håndledd, brist i ribben, stort kutt over øyet, kjøttsår/brannsår på underarmer og rumpe/lår og ellers forslått og blåmerker stort sett overalt...
hadde heldigvis hjelm og en stor porsjon flaks...

 
Annonse
Annonse
Annonse