Topptur Gaustatoppen

Vi er noen kamerater som tenkte oss opp på Gaustatoppen. Vet at det går en jernbane/tunnel i fjellet og har hørt at folk har benyttet seg av den før. Eller er det like greit å bare gå opp? Noen meninger/erfaringer? Må jo være fantastisk skikjøring ned!

Det går en jernbane inne i fjellet, men den er stengt for komersiell bruk. Så sant du ikke har noen kontakter i Telenor, må du nok gå opp.. Var på Gaustatoppen for en uke siden. Gikk på beina opp, og beina ned. Så hvis det ikke har kommet store mengder snø der på en uke burde nok dere vente noen uker. Har jeg kjørt banen? JA:::

Var å tittet på søndag, og da så Gaustadtoppen langt ifra kjørbar ut. På webkameraet på skisenteret ser det også ut som det har smeltet en del siste dagene. Så man må nok holde igjen litt...

Tanken var å dra opp senere, men egentlig så tidlig som mulig. Hvor lang tid bruker man opp? Hvor stor er sannsynligheten for at man får haiket med banen?

Da har du god tid... Sjansene for å få en tur med banen er små, men de finns!! Øystein Saugerud heter bane-føreren hos Telenor. Han er på toppen alle hverdager. Møter du/dere opp ved garasjen til beltebilen hans(lokalisert 200 m. før man tar av til Gaustablikk skisenter) sånn i 7-tiden, kan det jo hende han tar dere med.. Fyren kan være ekstremt humørsyk. Så det beste er nok å avtale på forhånd.. Skryt på dere å være fra et ski-blad e.l. og si at dere skal lage en reportasje om Gaustatoppen med omeign... Om han tar dere med, og dere ønsker en tur senere en gang også, bør han nok smøres... En flaske brunt, og et lite spørsmål om ikke han engang spilte håndball for Rjukan, den gang de var i eliteserien, så har dere nok en venn for livet....Lykke til...

 
Annonse
Annonse
Annonse