Tips til "nybegynnertoppturer"?

Noen som har tips til noen lett tilgjengelige toppturer på Østlandet for en "toppturnybegynner" ?

Trenger ikke være ekstremt av noe slag,trenger bare noen steder for å få litt erfaring og komme igang.

På forhånd takk for svar.

Jøronnatten på Lifjell i Bø i Telemark. God veg fra Oslo, 2 timer med bil til Bø sentrum. Parker på Lifjell/Jønnbu (følg skiltene til Sommerland). Jevn stigning i småkupert terreng. Ikke bratt eller luftig men bare en fin tur til den høyeste toppen på Lifjell. Fra toppen ser du bl.a. storhavet utforbi Skien og Porsgrunn. Ta med kikkert. Avslutt med kaffe på "Den gode nabo" i Bø sentrum, som også har matservering. Meget god mat. Gullbring kulturanlegg har nytt stort badeanlegg med heithøl, stupetårn og badstu. Hilsen x-student.

det er da ikke lett og finne noe her på østlandet i hvertfall hehehe

Bra poeng å komme igang og teste utstyret og få litt rutine. Gaustatoppen er jo fet. Høgevarde på Norefjell kan også funke. God tur.

midt i Jotunheimen (Lom). Du behøver ikke gå til toppen for å ha en fin nedtur. Enkelt å komme til. Ukjent?: Ta gjerne kontakt for info.

gikk faktisk på skolen med en fra sjåk, kansje jeg skal høre med han

Jotunheimen har veldig, veldig mange topper. Kjøp et kart og velg deg en topp eller to. Rondane vest har noen topper over 2000. Skaget øst for Beitostølen kan være en start. Store Ble, Jonsknuten ved Kongsberg, start fra bunn av skitrekket, deretter furuskog før toppen med radiomast og vid utsikt, kort vei fra Oslo. Skrimfjella vest for Kongsberg. Øysteinnatten på Lifjell fra Årmotdalen er kanskje litt drøy for en nybegynner, en skikkelig bratt og lang melkesyrekneik. Vurder rasfaren skal du opp her. Mener å huske at det er rimelig bratt her. Gøysen i Seljord, fra Seljord sentrum, det samme, vurder rasfaren.

 
Annonse
Annonse
Annonse