Tips søkes, Verbier, Val d Isere, Chamonix, Val Thorens

Vi planlegger 5 uker p[ ski i alpene til vinteren. Vi har noen enkle krav til sted:
- God tilgang på off pist (første pri!)
- Ikke for mange som kjører samme pudderet vi vil kjøre (følger av første punkt). Det er her jeg er redd for Chamonix.
- Muligheter for toppturer!
- Mulighet for ikke å bo skjorta av seg (uten å blakke seg helt)

Det står mellom de 4 stedene Verbier, Val d'Isere. Val Thorens og Chamonix. Har noen vært her og kan komme med tips og erfaringer om de overfor nevnte punkter?
Om det er steder jeg har oversett så kom med de, men tror vi har gjort utvalget stort nok! Zermatt for eksempel frykter jeg blir for dyrt?!

Setter stor pris på tips om nettisder hvor man kan finne rimeligere overnatting, gjerne litt utenfor byen (nede i dalen fra verbier for eksempel). Noen finn.no ekvivalent i frankrike, sveits?

Setter pris på svar!

Kan nevne at om dere er mobile så er jo mulighetene uendelige.. eksempelvis fra La Grave ( ingen preppa løper, Freeride heaven) har man Les 2 Alps og Serre Chevalier i umiddelbar nærehet, samt at Chamonix, Courmayer ++ Ikke er langt unna, dette gjelder jo andre veien også, om man skulle finne det for godt å bo et annet sted enn La grave, deretter er det jo bare å følge snøen, hadde Cham som base for et par år siden og det funka fett.

Enig med zoifyed. Evt bare ta det rolig til det nærmer seg, bo skaffer dere greit rett i forkant (hvis dere ikke stiller store krav til bo da). Verbier blir nok like fort oppkjørt som Chamonix. Når det er sagt, knall terreng der (gjelder de andre også). De to val-ene er det litt mindre krig om løssnøen, der kan en fine bra snø noen dager etter snøfall uten å traversere halve alpene og klatre i en time.

 
Annonse
Annonse
Annonse