Tid for ny brenner

Tiden er inne for å kjøpe ny pimus og valget står mellom
Optimus nova eller Primus Omnifuel.
Hvilken av disse to lønner det seg å kjøpe, evt er det en annen brenner som jeg bure ta en nærmere titt på.

Nytt merke i Norge. SnowPeak er japansk høykvalitet brennere både i stål og titan. Du bør absolutt vurdere brenner fra dem før du kjøper noe nytt! Finnes bl.a. på Anton SportCo, ute.no, vpg.no, Intersport Lilletorget/Lillehammer, Platou Sport i Bergen osv.

K-K

Hadde uten tvil satset på en av de to brennerne fra Primus!
har brukt begge og de fungerer utmerket! Selges hos bratt.no, sportsnett.no og sportslageret.no osv...

Prøvde Omnifuel på en liten ukestur i høst, og den overbeviste til de grader. Som mangeårig bruker av MSR, både XGK og whisperlight, forøvrig velprøvde og solide saker som "aldri" går i stykker, må jeg si at Omnifulen funket fullstendig problemfritt. Er vant til litt krøll med primusen, og egentlig tatt det for gitt, men Omnifulen duret og gikk nærmest konstant, varmet opp et digert telt og laget mat til 6 gubb 6 dager helt uten å kny. Brukte Statoils miljøbensin, og opplevde nesten ingen soting mot MSR som soter masse på samme type. Annbefales!

Har brukt Optimus Nova et år på folkehøyskole, en vinter i førstegangstjeneste og tre år på tur senere. Godt fornøyd med denne brenneren. Aldri hatt noe kluss med den og effekten er bra. Fyrer stort sett på renset bensin.
Alle brennerene som er nevnt her er sikkert gode brennere. For meg er det viktig med en skikkelig varmesjustering. Hater brennere som er enten av eller veldig på slik endel er. Umulig å få laget noe annet en kokt vann og svidde pølser. Ellers er det viktig å vite hvordan brenneren er bygd opp slik at du rask får reparert den dersom noe går galt. Reservedeler er et must uansett. Hvis du har muligheten kan du sikkert få prøvekjørt noen forskjellige i butikken. Da finner du fort ut hvilken du trives best med.

Har hatt en primus himalaya (omnifuels forgjenger) multifuel i mange år og den fungerer foramleis veldig bra enten eg fyller oljefri bensin eller parafin på tanken. Det ser ut som Omnifuel har fått enda betre pumpe/slangesystem enn forgjengeren.
Når vi er flere på tur er eg vant til at både MSR og andre brennere klusser litt, medan min primus har høgst effekt og er heilt problemfri.
OBS på alle brennere med gummislange er bør ein sjølvsagt unngå brennbart søl på denne.

 
Annonse
Annonse
Annonse