Telt, lite og lett

Hei, skal en tur til USA og tenkte å kjøpe et nytt telt (lett, 2-manns). Ser på REI og Backcountry at MSR og Northface er mye omtalt. Har dere kjennskap til om dette er gode telt? Tenkt bruk er 3-sesongers. Regner ikke med å overnatte i telt i snøføyka.

heisann!
Jeg er så heldig å være i besitelse av et TNF-telt. Dog er dette et ekspedisjonstelt, men likevel må jeg si at det er det mest gjennomførte og solide teltet jeg noensinner har ligget i. Sinnsykt mange geniale løsninger! Eneste aberet er at TNF-telt er forholdsvis dyre, men du får de rimelige i USA/Canada. MSR lager forøvrig også gode telt, men har ikke vært så heldig å få prøvd et ennå. Tror de er veldig lette.

hei Birger, noe slikt?

http://www.rei.com/online/store/ProductDisplay?storeId=8000&catalogId=40000008000&productId=47857041

så at Helsport kom med superlette telt nå, men de koster rundt 5k, mens her snakker vi om rett over 1000 lappen

Ikke helt slik som det der. Det jeg har er nok forgjengeren til dette: http://www.rei.com/online/store/ProductDisplay?storeId=8000&catalogId=40000008000&productId=47693193&parent_category_rn=4500458&

Uansett så var poenget mitt at TNF i alle fall lager gode ekspedisjonstelt, så jeg tviler ikke på at de lager gode 3-sesongers telt også.

Birger

hva er forskjellen på 3-sesong og 4-sesong telt?
skal ha meg telt, lett og funksjonibelt, men kan INGENTING om tema.

takker for tips. =)

3 sesong: vår-sommer-høst
4 sesong: Vinter også

Typiske forskjeller er at 4-sesonger har snømatter for å sikre yttertelt, ekstra store løkker for å kunne bruke ski i stedet for telt plugger, sterkere sømmer. Derfor er 4-sesonger også tyngre. Hvis vekt er viktig og du aldri skal på ligge i telt om vinteren er 3-sesonger rett valg.


HH

har jo nokre telt, som ser brukande ut..:P

 
Annonse
Annonse
Annonse