Telis binding

Noen gode forslag til telemark binding for frikjøring, løs snø, og litt hopp&sprett?

Solide saker! Kjempe fornøyd fra første turen og har nå montert 2nd ski kit på mine gamle ski. Litt tung kanskje men jeg mener den er verdt den ekstra vekten.

Spar penger, kjøp i utlandet.... betalte 2000kr i USA.

linken e nok et godt valg

Med Cobra R8 kan du pushe på, funker utrolig bra. Bra sidestiv og en klarer ikke så lett å strekke vaieren som ved eks chili mod. Linken bindingen er den mest kontante, men virker for meg klumpete, tung og en slår lett løs plastikk biter på denne bindingen. Canadiske G3 får og mye skryt, men virker litt mer pinglete enn årets cobra, spesielt med denne lange vaieren under fotbladet.

Glimrande til toppturar. Ved å flytta "vippepunktet" for hælwieren heilt fram vert dei nesten like ledige å gå med som gamle 3 pins rottefeller. Med "vippepunktet" i bakre stilling er du klar for det meste ned att. I tillegg har dei dei beste hælløftarane eg har sett. http://www.raineydesigns.com/

for å komplettere.. -med 7tm får du en binding som funker til det meste, samt sikkerheten ved en utløsende binding -noe som var avgjørende for meg da jeg skulle kjøpe binding. Tysk ingeniørkvalitet er det også.

Rottefella R8 funker OK til mitt bruk. Har 84 mm breie ski under midten (Fisher Big Stix 84).

Tysk ingeniør: Hm.. dette virkar nicht gut, men viss vi erstattar den eine delen med 3 nye + 2 fjører blir det guten sein.
Amerikansk ingeniør: Vi erstattar dei 4 delene med ein del som gjer same jobben, nice..

Disse tyskerne er ikke så gærne skjønner du. Litt ekstra deler og slikt, men funksjonen da.. oh la la... I motsetning til norske ingeniører som lager bindinger med få deler som ryker, lager tyskerten bindinger med mange deler som ikke ryker. Mine 7-tm har fungert feilfritt, noe jeg ikke kan si om de norske tingene jeg har prøvd.

Det er vel mer enn sannsynlig at bombebiskopen er en mer solid binding enn 7-tm, men har du f.eks knær som ikke er så solide så er det fint å få utløsning når du tryner wink

Helt genial binding for nedoverski. Stabil og solid som jernet! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd.. I tillegg får du pils-opptrekker på "heel-clippen"! et sikkert sjekktriks i bakken...
MEN dette er ingen binding for topptur...
har smertelig erfart det.. gnagsår gnagsår...
(tips: kjøp i utlandet hvis økonomien skranter)

 
Annonse
Annonse
Annonse