Telemarkstil..

Etter å ha trent telemark og stått aktivt i mange år, har jeg blitt ganske brukbar til å stå telemark i preppa pakke. Med trykket på framskia og flink til å bruke kantene. Noe som fungerer utmerket på hard preppede bakker og selv på blank is når jeg har gode ski og en god dagsmile

Men nå som jeg har sluttet å kjøre renn, liker jeg meg bedre og bedre utenfor løypene. Og har skjønt at her fungerer ikke stilen min i det hele tatt. Skjønte fort at med skikkelig trykk på framskia i løssnøen går en rett på tryne.. Jeg vil flyte oppå! Prøver derfor å legge mer tyngde på bakskien og får det da til brukbart.. Problemet er når det går litt fort og jeg føler at jeg mister litt kontrollen, da legger jeg meg frampå igjen og selvfølgelig rett på tryne.

Noen som har samme problemet? Eller noen som har et bra tips for en som har blitt litt for bra til å stå i bakken?

tyngden på bakskia. fremski fram og opp. se på bilder av grønvold så skjønner du det fort. og få tak i fats.

kjøp fats og legg mer trykk på innerski. funker som faen.

Dere som kjører konkuranse kjører ofte med en stor vinkel i ankelen på skoa. Bøy denne tilbake til midtstilling igjen om du ikke har gjort det. Å ha bratt vinkel i skoa og ligge bakpå er to vanskelige kombinasjoner!

Først og fremst fatski ! Vær ikke redd for ski med minst +90mm midtbredde.

Selv synes jeg ikke løsningen er å ligge for langt bakpå, men fortsatt litt aggresivt forover og med bortimot jevnt press på fram- og bakski. Mer lik surfing der jeg (nesten) legger meg inn i svingene.

 
Annonse
Annonse
Annonse