Telemark,en saga blott?

Debatten er vel avsluttet her!! Virker som det ikke falt helt i smak å få svar på tiltale "gamle fis på 31" som du så diplomatisk beskrev deg selv. I forhold til argumentasjonen din virker du litt bitter i det å bli frakjørt fra alpint og helt sikkert brettkjørere også. Derfor må du søke trøst og bekrefte ovenfor deg selv at telemark er så veldig mye vanskeligere!! Stå på, få deg et liv da mann! Ingen sier at du ikke har det moro eller "max gøy" som en av dine disipler sa, men at alpint er et mer effektiv valg i forhold til hva en kan prestere på ski!

Gaffel er for jenter og andre homoer..? Alle vet at homser spiser suppe med spisepinner. Rosa spisepinner. Dere angriper oss telemarkskjørere så hardt at jeg lurer på om det er fordi dere 1. er misunnelige på at vi har det mer gøy enn dere med reparert hæl, eller 2: dere kjører snowblades, og følgelig; spiser suppe med spisepinner. Til BS 106: jeg mener at BIG mountain tok kaka her. Og følgelig får en kakegaffel i premie for årets inntil nå teiteste innlegg.

Har lest alle innleggene og kommet like langt. Plaststøvel og carve-planker eller ikke, så lenge det fins snø om vinteren vil endel mennesker stå telemark. Tallet vil gå opp og ned avhengig av hva kidsa synes er fetest akkurat den gitte sesong, men telemark er noe man ender med etter å ha prøvd alt det andre. Legg merke til gjennomsnittsalderen på tele-kjørerne neste gang du er i bakken. De er ikke femten. Synes debatten er unødvendig, -da jeg føler at svaret er gitt. Men jeg står ikke tilbake for å bråke litt om dette på vinterens after-ski. Så jeg utfordrer herved enhver skjeggløs jibber med for stor jakke til å slenge drit til alle menn over 180cm med Scarpa T1 i vinter, og bli overrasket av en runde med buksevann...

Hør, hør! Kompromissløs argumentasjon bør møtes med kompromissløs attitude! Der vi kommer til kort mot ungdommelig overmot får vi kompensere med prylar (stegjern og isøks) og fysisk tyngde

Det er vel ingen tvil om at alpint gir en sikrere skikjøring enn telemark. Det betyr f.eks. at man kan dra på i høyere fart ned en fjellside med vekslende forhold. Telemark med den løse hælen impliserer jo en fare for forovertrynings, og jeg har ennå til gode å se en telemarkekspert holde følge med en alpinekspert ned en røff fjellside. Selv kjører jeg telemark og synes at teknikken gir mye større glede enn alpint. Det er gøy å kjøre alpint på grensen, men det er enda morsommere på telemark fordi det krever enda mer å få det til. Og telemark har en eleganse og en estetikk som alpint ikke har. Her kommer selvfølgelig andre debattanter raskt inn med homoargumentet, men hva er egentlig galt i å være homo? Er disse debattantene redd for å bli bakpult i stolheisen?

Jeg skal ikke kritisere Sondre Nordheim for sin kjørestil, jeg skal heller ikke påstå at telemarkfreakene på 70 og 80 tallet var dårlige. Men vi kjører da ti ganger råere på dagens utstyr. Uansett hvilken gammel erfaren lærskokjører du skraper frem så vil han møte motstand på vanskelig føre lenge før en med moderne utstyr. Ingen kan kjøre bratte, trange og råe kløfter med to meter lange ski og lave sko. Selv om det kanskje er litt mer stilfullt med lange slake svinger i løssnø så har vi det jo djevelsk artig på carwing, er ikke det pointet da???

Heisann!Eg skal seie deg de kompis at eg har staatt telemark i 10 aar no, og eg har aldri gaatt paa telemarkkurs, har laert meg sjolv og staa. maa seie at dei nye plaststovlane er som ei gave fraa gud. du faar ikkje gnagsaar som du faar i dei jaevla laerskoa. saa viss du har lyst saa kan vi begge to stille opp med syltynne treski saa ska eg vise deg teknikk og koyre raeva av deg. ser deg til vinteren

Sjå t å hold kjeft!!! Da fordi du har ein bror som køyre rævva av deg!!! Du sinke ned bakken!!!! Du kan ta dei smale stusselige skia dine og stikke dei langt opp i..., for no e da feite carving ski som ruler!!!

Telemark e kjekt ja, da tykje eg, so rykk og reis snowboard folk!!!!

Denne for/mot diskusjon vekker gode minnner fra en svunnen tid. La oss si 10 år siden. Bare fortsett, jeg skal lese og le.

Må huske på d!! Heldigvis at alle ikkje står telemark,som eg gjør!storkose meg m d eg, og tror at MANGE andre gjør d og, men HALLO? La folk på kosa seg på alpint og, og snowboard, og langrenn, og langt vekke fra alt så hette snø...

Og folk må ikkje ver så slemme i monnen sin!

Lykke te!

Benytte anledningen te å ønska adle samen ein fantastisk sesong!!

 
Annonse
Annonse
Annonse