Studier ved HiT

Har sett på noen studier ved Høgskolen i Telemark, bachelor i naturforvaltning og bachelor i natur og friluftsliv.
Er det noen som vet noe mer om disse studiene som f.eks, hvordan er fagene, god balanse mellom praksis og teori, skolemiljø, jobbmuligheter osv? Tell me abut it....

bjarte

går nå på 3 året på bachelorgraden i natur og friluftsliv ved HiT i bø. første året er et "kjedelig" teoriår. dette er d samme som første året på forvaltning, gis osv. med kjedelig mener jeg at d er bare teorifag som biologi, kjemi, naturgeografi, klima energi og miljø osv. men en lærer jo en del. alternativt kan du gå idrett grunnfag dette året. bachelorgraden heter da idrett og friluftsliv. andre året er d samme som ettårig friliuftsliv i bø. d er et kjempebra år med veldig mange turer. legges stor vekt på basiskunnskaper. blant turene er en ca 10 dagers tur på kysten med seiling og kystfriluftsliv, et par ukesturer i kano både med og uten veilleder, gåtur i skog og fjell, skitur i vinterskog, og en 3 ukers vinterfjellperiode med 1 uke kurs i skred, veivalg osv, 1 uke tur m veileder og 1 uke egenferd i vinterfjellet. til slutt er d en avslutningstur der du kan velge mellom seiltur og kanotur. det er i tillegg en del teorifag. spesielt rettet mot veiledning og pedagogikk. i denne sammenheng skal du også ut i praksis tilsammen ca 2 uker. det siste året velger du fordypning. da kan du velge mellom kyst, vann og vassdrag, og fjell og bre. jeg har sistnevnte fordypning. alle uansett fordypning starter året med 1 uke brekurs i jotunheimen. deretter er d 1 uke egenferd i jotunheimen. så starter fordypningene. vi på fjell og bre var noen dager på buerbreen på folgefonna, har hatt 3-5 dager med klatring og redning på klatrefjell, egenferd i rosendalsalpene og folgefonna. nå i november og desember er d rolig med oppgaveskriving som jeg absolutt snart må starte med... utover vinteren blir det skredkurs, isklatring, mye praksis (jeg skal bl.a. til finnmark med en fhs på jakt ei uke) avslutningsturen på fjell og bre er ei uke i hurrungane i starten av mai på ski og toppturer. tror kystavslutningen planlegger å seile til danmark, og vann&vassdrag tenker på å padle trysilelva. som du skjønner er studiet her fullt av muligheter! i tillegg er studiemiljøet i bø utrolig bra. svært bra klatremiljø og skimiljø. ei lita bygd med et par tusen innbyggere, og ca 2000 studenter. mye bra fester på kroa og d er utrolig mye bra vær her! er trønder og er fasinert av at sola alltid skinner her... for mer info kan du ta kontakt med asgeir meland eller andre horgen som er lærere på friluftsliv. de kan svare på de fleste spm, og eventuelt gi deg navn på hvem andre du bør snakke med. ring sentralbordet på HiT i bø på 35026200. lykke til!

yeah

takker for svar! hvis det er noe mer du eller andre vi si om studiet så trøkk ivei.....

kan sikkert svare på det meste... du får kanskje inntrykk av at studiene på hit er bare avslapping. er faktisk ikke d. en må jobbe en del også, men d er et utrolig fint studium! om d er noe spesielt du lurer på så er d bare fint å spørre! du nevnte noe om jobbmuligheter. etter bachelor i natur og friluftsliv kan en jobbe som veileder i friluftsliv, fhs-lærer, leirskolelærer, innen offentlig forvalting osv. de fleste får visst jobb sies d. blir spennende å se hvor en havner uansett. snakkes!

 
Annonse
Annonse
Annonse