Strolz

Hei!

Skal til St.Anton, Andermatt og Davos dei nærmaste vekene, og er ute etter ein butikk som lagar Strolz innersko, er d noken som kan tipse meg og ei sjappe i ein av desse byane som kan hjelpe meg?

Hvis du er i St.Anton så anbefaler jeg deg "å dra over haugen" til Lech. Der ligger deres hovedbutikk som er de dyktigste.

mvh
BL

Skal sjå om eg får til en dag i Lech da. Skal bare vere 3 dager i St.Anton, men et par innerstøvler hadde vore skikkelig digg!

Ikke nødvendig å dra til Lech. Gå ned på Alber i gågata og spør etter Jonas (etter kl. 16.00). Han er en svensk sesongare som har laget haugevis av Strolzsko. Han er jævlig flink og han skjønner hva du sier.

På den annen side er det ganske stas å oppsøke godbutikken Strolz i Lech også. Sannsynligvis alpenes mest dekadente sportsbutikk. Du får eminent forpleining, gratis ølservering mens skoene støpes, men det koster det hvite ut av øyet.

Du kaster essensielt bort en dag ved og dra til Lech.
Det mange som kan Strolz i St.Anton også, det er bare og velte nedover gågata, mulig du treffer på en svenske i ei sjappe der som er flink.

Muligens litt off-topic .. men anbefaler og styre unna Maria Strolz sitt gasthause i St.Anton. Psyko kjærring som kommer stormende inn i din leide leilighet for å kjefte og smelle og innføre spritforbud.
Dyrt er det også ... ah ..mutti .. ich wünschen ihre schnitzel...ja...hüner schnitzel

Har bestemt meg for Strolz innerstøvel koste ka d koste vil, men er prisforskjellen mellom St.Anton og Lech så stor??

Vil ha d gjort skikkelig, men hadde vore greit å slippe turen til Lech.

Blir forresten to par innerstøvler, et til alpinskoa og et til telemarkstøvla..

Du vil nok en tur til lech uansett...
mye mindre offpiståkare der..
koster 3.40€ med bussen ..og det tar 15 minutter..

Er innerstøvelen til Strolz suveren, eller er det "eminent forpleining, gratis ølservering mens skoene støpes" som gjør forskjellen fra vanlig thermoflex? Kan Strolz støpes på nytt, f.eks. om du vil bytte skall?

http://www.strolz.at/ (krever Flash)

Et par stikkord:
* håndlagd
* flere generasjoner med erfaring
* kan ikke sammenlignes med industristøvler

Komplett sko koster 7000 spenn i Norge.
Gamletorvet Sport på Gjøvik har inne på lager dersom du ble interessert.

Jeg er ikke sikker på hva du mener med thermoflex, men Strolz er i hvert fall den viktigste grunnen til at jeg kan stå på ski hele vinteren - og deler av sommeren smile

Har ganske problematiske føtter, veldig ulik lengde, ekstremt brede og redusert bevegelighet.

Strolzfolka mente føttene var best egna til golf, men de lagde likevel noen underbare sko til meg. Strolzene gir presisjon, støtte og kraft uten at de presser noe sted. Det er jo bare genialt.

Det eneste negative er forhistorisk design samt spennesystem fra samme tidsperiode.

Noen som har erfaringer med comformable kontra Strolz?

Kan man sammenligne Strolz og Comformable?
Strolz gir helstøpt innerstøvel, er ikke Comformable bare såle?
Så vidt jeg vet kombinerer Strolz-gutta Strolz innerstøvel med
Comformable såle dersom man har problemer i fotsålen.

..lager to typer skuminnerstøvler, i tillegg til sålene sine. I tillegg har de laget skuminnerstøvler for Atomic (men jeg tror dette er slutt nå). Strolz innerstøvler passer best til strolz skallene, da disse er ganske romslige. Hvis du trenger skuminnerstøvel til en vanlig alpinstøvel er comformable det beste valget. De to variantene av comformable innerstøvel er en "turist!" og en "konkurranse" sak. Av disse to er sistnevnte å foretrekke, da disse har to innslanger og to utslanger for skummet, mens førstnevnte bare har to innslanger. Med utslanger er det bedre sjangs for å få distribuert skummet i skoen og å unngå luftlommer. Selv syns jeg skuminnerstøvler er helt overlegent, og kan anbefale det til alle. Et par comformable konkurranse innerstøvler koster omlag 1500-2000 kr nede i euroland.

7k er en ganske stiv pris, men jeg tviler ikke på kvalitet/service hos Strolz. Men for mange kan nok støpt såle (0.7k) og thermoflex innerstøvel (1k) løse mange problem.

For telemark støvler har både Garmont og Scarpa egne thermoflex. Se f.eks http://www.telemark-pyrenees.com/Thermoflex-Liners-2004.htm. Jeg hadde mye tøbbel i original Scarpa T1 (forfrosne tær, vondt under foten, etc.) før jeg kjøpte et par Raichle thermoflex. De ble formet for fjerde gang denne sesongen etter kjøp av støpte fotsåler. http://www.telemarktips.com/DrTelemark.html har en video med info om støpe prosessen som kan gjøres hjemme på kjøkkenet. Mens støvlene kjøles ned, nyter du en Dahls1856. Ikke akkurat Strolz, men kanskje nesten?

Jeg støtter kanutten. Jeg har fått støpt conformable innerstøvler (competition utgave) til et par Salomon X-Wave 9.0. Det funker som faen. Støvlene blir mye stivere, presisjonen utrolig bra og du kan kjøre hele dagen og hele uken uten å få vondt i føttene og du slipper å åpne opp klypene hver gang du kommer i bunnen av bakken. Har du et skall som du synes funker bra er dette veien å gå. Like bra og MYE billigere enn 7000 spenn for helt nye Strolz støvler.

Altså skal det vere bedre å få en Comformable innerstøvel til mine sko, dersom jeg bare skal ha innerstøvler, i stedet for Strolz?

Flere med feedback på dette? Hadde egentlig bestemt meg for Strolz både til CXU"en og alpinstøvla mine, men vart litt i tvil nå, en fullstendig Strolz støvel blir de uansett ikke.

Etter det jeg har forstått er Strolz innerstøvelen laget spesielt for Strolz skallet, mens Conformable er laget for å passe andre skall. Strolz skallet er ganske stort, og sånn sett skulle Conformable være mer rettet mot ditt formål. Når det er sagt kan jeg tenke meg at forskjellen er ganske marginal; det er jo uansett skum som fyller ut rommet mellom foten og skallet uansett. Tror i tillegg at strolz har skinn innside på skoen. Prismessig tror jeg ikke det er allverden forskjell i østerrike. Tipper du må ut med opp mot 2000nok for en ferdig tilpasset innerstøvel. Uansett er det viktig å få tak i en dyktig person til å hjelpe til med tilpasningen.

Lykke til - det blir nok bra.

Dersom du skal ha til både telis og alpin kan du jo prøve begge deler.
Comformable til telis og Strolz på alpinstøvlene smile

Hadde selvfølgelig vært en mulighet det også, men tror det blir enten det ene eller det andre, og mest sannsynlig Strolz, men er litt i tvil om jeg skal kjøpe komplett Strolz-støvel likevel, men får vel spørre meg litt rundt på noen sjapper i Østerrike om hva de mener om Strolz i andre skall enn Strolz sine egne. Har et par Atomic-støvler jeg håpte og beholde, men får gå i tenkeboksen.. Takk for alle tips og hint så langt!

Dra til Lech, nå kan du kjøre ski hele veien, da jeg mener at det er satt opp en ny heis i St. Christoph. Uannsett går det skibuss derifra til Zurs, i fra Zurs tar du deg videre til Lech og dette foregår selvfølgelig på ski. Stikk innom godbutikken og få målt opp foten din, velg ut skall (det røde) og de gir deg en time senere på kvelden. Reis tilbake til St. Anton på ski, få deg en dusj og ta så bussen som går i fra sentrum opp til Lech igjen- 15-20 min kjøring. Gjør deg klar for en litt/ veldig vond opplevelse med sprøyting av innerstøvel og tilpassning av innersåle (omvendt rekkefølge), kjøp med et ekstra kit med spenner, hælkapper o.l. da dette er ikke alltid like lett å få tak i Norge. Ta deg en pils og kos deg i en av de mest fasjonable sportsbutikker som finnes i Europa. Husk at du får igjen moms som er på 18-20%, be om tax free shopping. Støvlene koster vel rundt 500-600 euro, så moms utgjør jo endel. Unn deg en taxi tilbake til St. Anton, ta en pizza i byen og vent i 24 timer til å prøve de beste støvlene som er å få tak i til vonde føtter.. Lykke til, og tro meg du vil ikke angre at sekund....

 
Annonse
Annonse
Annonse