Størrelser på bilder

leo

Er ikke noe guru på PC, hvordan reduserer man størrelsen på bilder fra ca. 600 kb til 200kb som er grensen her på FF. Jeg skjønner at dette mest sansynelig vil gå ut over kvaliteten på bilderne, men hvordan kan dette gjøres slik at en får lagt inn noen bilder?

gjøres lett i et fotoprogram som f.eks. adobe photoshop. Det finnes også mindre avanserte programmer, du kan f.eks. laste ned et fra denne siden:

http://www.digi.no/nettjuveler/?id=6613&uid=1002591

du kan enten oke graden av komprimering eller saa kan du senke opplosningen paa bildet ditt. begge deler gjores enkelt med f.eks photoshop. komprimeringsgrad velges naar du lagrer bildet som jpg.

.T

Jasc Paint Shop Pro er et veldig greit program også. Intuitivt bedre for nybegynnere enn PS.

Resize er funksjonen du ser etter, og den ligger gjerne under noe som heter Image eller Adjust.

For skjermvisning trenger du ikke mer enn 72 dpi, så sjekk det når du er igang. For bilder til bruk her på FF.no kan du la største bredde/høyde være 6-700 piksler. Da trenger du ikke å komprimere mye for å komme under 200kb i filstr.

Publiseringssystemet her tygger litt på bildet og spytter det ut med en kvalitet som er halvbra. Så du vil se forskjell på bildet du har lagret hos deg, og det som kommer ut her. Sånn er det dessverre bare.

Husk å alltid jobbe med en kopi av originalen. Hver gang du lagrer en jpg mister du kvalitet. Og det er for eksempel veldig kjedelig å overskrive originalen med en thumbnail-versjon...

 
Annonse
Annonse
Annonse