St.Anton tips

Reiser til St.Anton i slutten av jan. og er keen på å få mest mulig ut av den uken vi er der. Noen som har noen gode tips for stedet, evt. er der nede og er keen på å vise oss noen spots.

I oktober utgaven fra i fjor har du 9 sider med nyttig info om St. Anton. Har du ikke bladet går det sikkert ann å høre med "ledelsen" for Fri Flyt.no om de kan sende deg utgaven til redusert pris, evt. om det er noen på forumet som er villige til å avse et eksemplar til deg.
God tur! Kan hende vi støter på hverandre...


Siggum

pudder?

Sjekk ut det som står om annlegget på Freeride.nu uner resorter. Det beste tipset jeg kan gi deg er Sonnenkopf, iallefall visst det er mer en 2 to dager siden forrige snøfall, for lettilgjengelig pudder blir spist fort i St Anton. Det står om det i den utgaven Siggum refererer til. Sonnenkopf er en gjemt perle en buss og litt skikjøring fra St.Anton. Raskt forklart tar man trekket, eller bussen til Stuben, her er den klassiske roadgappen som alltid er svart hvitt bilde, herifra MÅ man ta buss til Sonnenkopf. Koster deg 2EURO. Samme heiskort. Vi sto opp tidlig og tok bussen hele veien, da rakk vi trekket når det åpnet. Her finner du garantert urørt pow på de lange sidene ned mot, og i den store skogen. Men sjekk ut freeride.nu. Mitt beste tips. Husk Crazy Kangaroo og Funky Chicken.

Er du ute etter pudder er tipset å komme seg bort fra selve St. Anton, der blir alt sporet på få timer. Setter du kursen nedover dalen til Sonnenkopf er sjansene mye bedre, Lech holder seg også brukbart

Mitt tips er også sonnekopf. Det går også ann å ta toget ditt, tror det er første stoppet etter st.anton. Fra stasjonen tar man enten taxi el. buss den siste biten til bakken. Dette er ihvertfall lurt hvis man bor i st.anton og man har lyst til å kjøre i Sonnenkopf til det stenger. Når jeg var der ifjor var det masse løssnø igjen 3-4 dager etter siste snøfall. Ellers synes jeg det var fint å kjøre i Stuben, nederst der er det tre gamle 2-seters stoleheiser, og fra toppen av den av den øverste fant jeg masse urørt snø. Er vist også noen fine off-piste ruter hvis man går litt innover fra den også.

Det er en populær off-piste rute som går fra Zürs til Uber-Lech (ikke noe særlig vanskelig rute), der man ender opp i en dal og til slutt på en skogsbilvei. Er der noen som vet hva denne heter?

Nyttig info! Hadde vært ålreit om alle tar med solide lavtrykk i aftenbønden sin fremover

Om snøen har kommet så få med deg baksiden av Valluga, obligatorisk!
Første bud i Stænton er; kom deg opp tidlig hver morgen, det er mange pudderhunder der, men også mange ølhunder smile
Drar dit selv i slutten av jan, håper snøen kommer litt tidligere enn ifjor smile


winche-lanche

Hvis det er bra med snø er det sikkert masse fine steder, inkludert Sonnenkopf som flere nevner. Har ikke vært akkurat der selv, for den ene gangen jeg har vært i St. Anton var i fjor med helt latterlig lite snø. Begynte nesten å grine da jeg sto opp første dagen og så en grønn by. Men dermed har jeg et par tips om dere skulle være like uheldige som oss med snømengdene wink

Det beste stedet vi fant, hvor det faktisk fortsatt lå pudder selv om det var altfor lenge sidne siste snøfall, var Zürs. Ta Trittkopf-banen og følg "veien" mot skiers left til du ser en suveren, brei renne som kommer fra venstre (se lenger ned ang den). Der kjører du rett fram ut av "veien" og følger spor nedover og mot venstre. Derfra er det bare å velge hvor man vil kjøre nedover, men du kan nå kjøre forskjellige steder helt ned i bånn. Vi hadde masse bra kjøring her, og flere steder med urørt pudder.

For å komme ned i renna nevnt over(den er så brei at det nesten er feil å kalle den renne da), så tar du skia på sekken/nakken og går opp rett bak heishuset på toppen av Trittkopf. Det er opplagt hvor du skal gå oppover, men ikke nødvendigvis like opplagt hvor du skal komme deg ut i renna. Relativt bratt innsteg. NB! Pass på å ikke gå for langt ut mot kanten på vei oppover! Jeg var sikker på at jeg var langt inne på fast grunn da jeg tråkka gjennom og så gjennom fonna. Guffent...

På andre siden av dalen tok vi heisen til Muggengrat og fulgte løypa skiers left ned det første henget før vi dro til høyre, gikk opp et kort stykke, sklei bort et lenger stykke, før det var öppna landskap helt ned til veien. Her var det også mulig å finne bra kjøring og pudder. Og ellers var det flere andre puddermuligheter i Zürs.

På vei hjem overhørte jeg noen som sa at dette var den værste møkkauka de noensinne hadde hatt på ski, men vi kjørte pudder hver dag og var egentlig ganske så fornøyde. Så med litt leiting finner man noe selv med lite snø. Får håpe du slipper disse tipsene, men det er jo bare enda bedre disse stedene med store puddermengder smile

Vet seff om nordvendte bortgjemte steder der det ligger pudder tre uker etter siste snøfall, but tell the world about it?!?! Dream on!

Tror vår venn Jones er likegyldig, tråden er nemlig to år gammel...

Jeg skal ned i februar, så jeg er _ikke_ likegyldig wink

 
Annonse
Annonse
Annonse