Spørsmål om modding av terrengsykkel

Kjøpte en DBS A"Mok for snart tre år siden. Navgiret er Deore, samme med fremme. Har lyst å skrifte ut Deore med XT, og tenkte samtidig å skifte krans til XT.

Er det vits å modifisere denne sykkelen på noe som helst vis, den funker greit helt fint, men vil unngå å bruke penger på den hvis noe annet dyrt går i stykker. Tenker da på ramme... Sikkert ingen som har peiling på denne modellen, men den jeg har er en DBS A"Mok Vulcano, betalte 7000 for den ny. Har lest en plass at samme ramma ble brukt på A"Mok serien på sykler i 12-15000 kronersklassen. Da skal vel ramma holde?

Er student, så bør bruke penger på å mekke sykkelen enn å kjøpe ny.

Skulle også hatt ny demper... Forslag? (2-4000 kronersklassen)

Mest aktuelt er nytt sete.. Terrengbruk... Forslag?

Ellers håper jeg på synspunkter.

Takk

Det er ikke noe vits og sjifte noe, vis du fungerer bra! Men her tror jeg at du skal få bedre svar! www.terengsykkel.no --> Blir nok her du finner noe!
Eller www.utfor.com --> Dette er en DH side

www.terrengsykkel.no - sorry!

Men bakgiret begynner å streike smile

Hva er galt? Mulig du kun trenger å justere, wirene strekker seg jo litt etter hvert. Selve giret pleier å holde, det er kjede og kranser som blir mosa først. Kjede og kranser er forbruksvare/slitedeler som bør byttes ofte.

Inrømmer at det er litt XT-hysteri... Bør i allefall skifte krans og kjede. Angående krans og navgir, er dette noe som er lett å gjøre selv? Hvilke verktøy trenger jeg?

for å skifte krans trenger du en kjedepisk (litt sm) og en kransavdrager. for å skifte kjede trenger du en kjedekutter. hvis du har tenkt å fortsette å sykle er det greit å skaffe seg dette, da du sikkert må skifte en annen gang også, jobben er lett. men en sykkelbutikk tar sikkert ikke mye for jobben de heller. prioriter ny gaffel foran gir, om det ikke er ødelagt trenger det sikkert bare litt justering (PS: navgir er sånn at giret ligger inni navet)

Takk for seriøse svar! Når du sier det, så husker jeg hva navgir er... smile Heter det istedet bakgir eller hva?

Hvilken dempegaffel kan dere anbefale meg? 2000-4000
kronersklassen... Brukes til stisykling, liker å slippe
bremsene nedover.

Marzocchi Dirt Jumper 03 er en fet gaffel for stisykling med rundt 120mm vandring. Du har jo også Manitou minute 1 hvor du kan velge mellom 100/110/120/130 mm vandring men denne er noe dyrere hvis jeg ikke tar helt feil

Sett på dekk med mye volum, bredde 2.3 eller noe slikt. Men sjekk først at du har plass i ramma.

Jeg to sykler, og både XTR og Deore. Jeg tror det eneste du merker noe til ved bytte til XT er litt mindre penger til andre ting.

Har du lest dette? http://terrengsykkel.no/?40

Bruk heller mer penger på en skikkelig gaffel. Kjøp en brukt olje/fjær-gaffel, f.eks. Manitou Black, Marzocchi eller Fox.

Det du vil tjene mest på å bytte, er nok dessverre rammen.

Har lest den før, tror jeg bør ha den artikkelen som pensum en gang i måneden... smile

 
Annonse
Annonse
Annonse