Speilrefleks/ kompakt?

Jeg skal ut og farte i en fem måneders tid. Det blir turer i inn- og utland og jeg er interessert i å forevige en del av minnene i form av bilder. Skal i tillegg jobbe for et friluftsmagasin så jeg er nødt til å ha litt kvalitet på bildene. Foreløpig er jeg nybegynner så jeg vil ha et kamera som er brukervennlig. I tillegg kan det også være nokså lett i vekt og helst ikke ta så mye plass i sekken ettersom det blir en del gåing. Men hvis kvaliteten er VELDIG mye dårligere på små kameraer kan jeg ofre meg for speilrefleks.. Anbefalinger?

http://www.akam.no/

Du kan evt. forhøre deg på www.foto.no.
Men et speilrefleks kamera vil uten tvil gi deg mye mer muligheter.
Problemet er vel kansje at budsjettet ofte blir rimelig mye høyere. Skal du ha et speilrefleks og kansje 2 "allround" objektiver må du fort sette av minimum 10 høvdinger.

det er så irriterende når du må vente på at bildet skal bli tatt. det er ikke murlig å fange øyeblikk med kompaktkamera

hvis du er interessert i foto og regner med å bruke mye tid på det, er det like greit å kjøpe speilrefleks med en gang. selv om du ikke har så mye kunnskaper nå, er det noe som går an å lære seg etter hvert; finnes mye av auto- og halvautofunksjoner som kan hjelpe i starten, slik at du kan få en gradvis overgang fra auto til manuell styring. og som sagt har det mye kortere oppstarttid mm.

det kan lønne seg å ta en kikk innom bruktmarkedet på foto.no

Om du bestemmer deg for å kjøpe speilreflekskamera anbefaler jeg likevel å investerere i et lite kompakt som du kan ha i lomma. Pga av størrelsen er det ved enkelte anledninger litt ugunstig å ha med seg speilrefleksen, og da er det kjekt med et lite kamera på innerlomma. Det er min erfaring. Det trenger ikke koste all verden, og dersom du har tenkt deg ut på tur i den åpne verden, får du sikkert sjansen til å investere i noe sånt da. God tur & God jul!

Enig med Tex Willer der, kan være lurt noen ganger (men jeg har ikke begge deler).

Jeg tar bilder med digitalt speilrefleks, hadde et stort kompaktkamera før. Kan si at det er en brattere læringskurve med speilrefleks enn med kompaktkamera.
Så hvis du virkelig vil ta bilder av god kvalitet, så anbefaler jeg speilrefleks.
Selv har jeg Canon EOS 350D.


NMN

Fullstendig enig med Tex Willer og Garfield her.

Av og til dukker det opp bra situasjoner og det kan være et herk å få et stort speilreflekskamera ut av sekken. Et raskt kompaktkamera i brystlommen er da løsningen.

Husk å overkompensere eksponeringen med +1-2 hakk pga all den lyse snøen. Da burde bildene bli bra med et kompaktkamera også.

Når det er sagt, så har jeg akkurat begynt lete etter et passende kompaktkamera.

Jeg har Canon EOS 350D og er veldig godt fornøyd. Vekten på utstyret øker imidlertid proporsjonalt med kvaliteten på linsa, så et lite lommekamera lett tilgjengelig for øyeblikksbilder er kjekt! Tommelfingerregelen er å kjøpe så høy kvalitet på linser som du synes du har råd til, og heller skife ut kamerahuset etter hvert.

Ikke undervurder verdien av renseutstyr når du skal på tur!! Støv og skitt samler seg raskere i utstyret enn man skulle tro, Fotovideo har noen greie alternativer.

Her har du det idiele kamera ett "kompakt" speilreflekskamera.

Olympus e-400
http://www.akam.no/nyhet/objektiver/minste_digitale_speilrefleks_til_naa/31166

http://www.akam.no/test/speilrefleks/test_av_olympus_e-400/33542

mini speilrefleks: Nikon D50
raskt pocketkamera: Canon Power Shot S80 (eller PowerShot-serien generellt) På mange av disse kan du bruke ekstern blitz i tillegg og manuelle instillinger.
Ellers er det flere gamle foruminnlegg på dette, bruk søkefeltet..


LK

det er mange fordeler med speilrefleks, du har mye større kontroll selv over hvordan blidene blir, og kan bruke lyset på en mer kontrolert måte enn med et kompakt kamera. dessuten kan man også ta flere bildre i sekundet med det, noe som gjør at det er lettere og fange opp det perfekte øyeblikket i en action situasjon

Kim

Hva med å legge deg midt i mellom, nemlig på et superzoom kamera.

Har selv et Sony DSC-H5 som jeg er superfornøyd med. Er vel kommet en ny versjon av dette også (H9).
HAr også muligheten til å sette på filter, makro og fjernlinse dersom du trenger det lille ekstra.

Kjøp Eos 400 d. et brukervennelig speilrefleks kamera

 
Annonse
Annonse
Annonse