Spade til Backcountry Guide 32l?

Noen som har noen erfaringer med bruk av spade til den sekke? Skal kjøpe meg spade nå og lurer på om noen har noen å anbefale som egner seg godt til og feste på sekken og ved bruk av kameratreddning?

Takk for alle svar!

Bruker en Ortovox todelt spade men er ikke helt fornøyd - kan være litt pes med å få plassert skaftet men spaden passer supert i frontlummen . Black Dimond har en spade ute nå hvor skaftet skyves inn i selve spaden - det gjør den veldig kompakt og liten - ville tro at denne typen skulle passe perfekt! - Det gir deg rask adgang til spade/sølestang.

black dimond er bra, lett, kompakt og ingen plastikk.

Er det den dere tenker på? Den er i grunn ganske lik som BCA Travers Shovel, men det virker som om BCA Travers Shovel er lengere? Utifra det som står på bratt.no

jeg bruker ortovox. Er veldig lett og hendig. Den har utdragbart skaft. Den har også lifstidgaranti på bladet. Jeg har brukt den på å hakke skikkellig hardpakket snø, nesten is og bladet holdt. detr eneste jeg hart å utsette på den er at hvis det er skikkelig kaldt ute så kan det utdragbare skaftet kan fryse i slik at du ikke får skyvd det inne igjen.

Har hatt voilé telepack i snart 2 år nå.
Teleskopisk t-skaft, passe lett, solid som få.
http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=50589
http://www.voileusa.com/avygear.html

Ville valgt en spade med teleskopskaft. Er skaftet langt nok unngår man å ødelegge ryggen om man blir stående å spa kicker en formiddag.

Plastikkblader kan være så uknuselige de bare vil, men gir etter når de støter på is/hard snø.

Takk for alle svar. Endte opp med en BCA spade, så jeg håper jeg blir fornøyd med den ;D

 
Annonse
Annonse
Annonse