Sopp i skoa?

Noen som har vært uheldige og fått sopp i støvlene? Tror jeg har fått det, klør no inn i helsikaduskens mellom tæra, dro det nedi fra dusjen på treninga, hvordan blir man kvitt dette? det som sitter i skoa mener jeg?

Mulig det går ant å kjøpe ett eller annet soppdrepende middel å spraye med. Å koke støvlene blir kanskje vanskelig. Kan kanskje prøve å fryse dem ned, og støvsuge dem ettepå, er litt usikker på om dette vil funke sa sopp og soppsporer er veldig motstandsdyktige (mulig de tåler nedfrysing)

Etter at jeg gikk over til 1080, ble skoene mine overfylt av sopp annen ulumskheter.

Viktig å skaffe seg sko som "puster", og ikke svetter.

Er smart å lufte skoa etter bruk, bare et lite tips fra en gammel traver!

dette har jeg aldrig hørt om før, selv med 17 sesonger med alpint. og i mine telemarkstøvler,av lær, som er brukt i mere en 500 dager, og er brukt i dagesvis uten å være tørre, har jeg aldrig hatt dette problemet.

Soppen sitter mellom tærne. mest sansynlig lilletåen, og nr. 2.

Det klør, blir det ikke behandlet kommer huden til og løsne, og du utvikler sår.

Sopp trives i varme/ fuktige miljø (mellom tærne) derfor er det lett å pådra seg fotsopp vist 1. man går mye i tette/ klamme sko (skisko, klatresko, joggesko osv.)
2. Ikke tørker seg godt mellom tærne.
3. det er smittsomt, og sprerseg som pesten i treningsanleggg som ikke tar renholdet seriøst i dusjen.

Kjøp Lamisil slalve (reseptfri på apoteket)
tørk deg godt mellom tærne, gjerne luft tørk. smør med salve 1 gang dagleg. (1 uke) Fortset ut tiden, selv om symptomene forsvinner.

Kanskje dumt å byttelåne støvler? Eller kjøpe brukte støvler? Hvordan får man det vekk fra støvelen hvis de er infisert? heller dem fulle av rødsprit eller noe?

Ved kraftig soppangrep kan det være lurt å oppsøke lege. Frys skoa, eller kok de(da får du god kraft av skoa oxo)

Hvilken sopp er vanligst i sko nå for tiden?

i skoa er i alle fall ikke noe problem. de kan du jo plukke så lett som bare det. kantareller mellom tærne er verre, det er jo så irriterende med de myke klumpene som hoper seg opp i sokkene... det samme gjelder vel fluesopp?

den beste soppen man kan ha i skoa er selvfølgelig røyksopp. hvis du kjører litt hardt, kan det faktisk se ut som det brenner rundt beina dine på grunn av røykutviklingen! fett som f! ingen grunn til å fjerne røyksopp, altså.

ellers anbefaler jeg soppdrepende middel som du får kjøpt i sports- eller skobutikker, ta gjerne et par-tre runder med behandling med litt tid imellom, og husk å la skoene dine tørke skikkelig (også etter at du er kvitt kantarellene).

HOLDE SKOA DINE LANGT LANGT UNNA ALLE ANDRE!!!

mine egne stinkende plast-sopp-fukt-bomber vil jeg ikke terrorisere andre med, og jeg ser helst at andre ikke forsopper mitt miljø heller...

tips for å unngå å bli bløt: kjør alltid i tørt pudder, det gjør jeg....

hvis de har soppa skikkelig(mugga) så kan du egentlig bare kaste dem og eventuelt kjøpe nye. men hvis du sku værra så heldig å få champiniong i skoen kan du bare plukke den, legga den på pizzaen å eta den, så er det problemet ute av verden.....................................

 
Annonse
Annonse
Annonse