Sommerprep - tips?

Kjørte i dyp, men usedvanlig vann-trukken snø i helga. Det var nesten ikke mulig å arbeide opp fart og kom du litt frampå så sleit det i kneskålene umiddelbart.

Det er neppe mulig å få veldig god glid på slikt føre, men det finnes kanskje et eller annet vidundermiddel som kan gi tilnærmet normale forhold selv på sommersnø? Noen som har tips eller triks for å minske friksjonen?

For øvrig underlig med så store snømenger i slutten av juni. Bare synd vannfaktoren var så høy.

gjor nesten d samme som deg i helga litt mindre snø men men j preppa skia med swix 0 - +10 dagen før!! funka som faen du!!

Det beste er å bruke en høyfluor voks, f. eks Swix Cera Nova. Se swix sine sider: www.swix.no

bruk gul voks som inneholder nesten kun silikon, så vannet ikke trekker inn i solen. og high flour voks, litt dyrere enn vanlig voks men verdt det.

Skal du skifte ski likevel til høsten, lager du fiskebeinsmønster i sålen
skitupp

Sleng fra deg ei lita dønkefille med diesel nede ved heisbua.. kjør over hver gang før du setter deg på, og du vil ha finfin glid.
PS:Sålen er ikke så begeistra for diesel over lang tid.

Sørg for å ha en grov struktur på ski. I tillegg må du vokse skiene dine godt. Avslutt med voks med MYE fluor. bland f.eks 3/4 gul toko og 1/4 rød så får du litt slitestyrke i tilegg.. Vil du ha den råeste gliden legger du siste finnish med *Jetstream og Helix*

 
Annonse
Annonse
Annonse