Softshell?

Jeg går for tiden rundt og snuser på softshellmarkedet, og konstaterer at det er forferdelig mye å velge i mellom. Bruksområdet vil være topptur, skikjøring, langrenn og trening. Er det noen tunge brukere som har noen kvalifiserte anbefalinger eller synspunkt å komme med. Subjektivitet er vel uungåelig, men en viss saklighet er høyt verdsatt.

Her er løsningen for deg som er lei av den stive og tette GoreTex-jakken.

Gamma SV jakken fra Arc`Teryx var en av de første softshell jakkene på markedet, og er enda en av de beste (om ikke den beste). Jakken er meget vindtett og vannavstøtende, mens den puster bedre enn GoreTex. Den er kort i midjen slik at du har god bevegelsesfrihet. Samtidig er ermene lange nok for å bevege hendene over hodet uten at de sklir ned, selv for oss med høy apefaktor. Slitestyrken på jakken er imponerende, den tåler mye juling!

Innvendig vindklaff under glidelåsen. To håndlommer og en innvendig lomme for småting.

Pris 2800kr på Sportsnett.no

Gamma Sv er ei helt ok jakke, personlig er jeg mye mere fornøyd med Gamma MX hoody og Sigma Sv

Mere sllitesterk, vassere i fasongen.

har hatt ei norrøna kjerag jakke nå i mange år, og personlig er den super!!trur ikke det er noen annen jakke som jeg bruker mer enn denne! det er da ikke ei membran jakke(ihvertfall min modell), men den tåler mye dritvær, samtidig som pusteegenskapene er supre på denne jakka!
et stort pluss er at det er innebygde pulsvarmere(går over handa med hull for tommelen), noe som jeg har hatt utroli stor nytte av!

*_*

softshell er jo bare drit digg da..Norrøna har noen bra, god bevegelse og med Gore tex. I tilegg har den mange fine finesser..

Skriver under på overnevnte skryt. Sabla fin sak gitt. Tips - kjøp på ebay, fikk min klin nye til 1800,- på døra ei lita uke etter kjøp. Tips her: http://search.ebay.com/_W0QQfgtpZ1QQfrppZ25QQsassZfrieco

veldig god bevegelsesevne samt at den er utrolig lett. Puster godt men kan bli rimelig varm på fine dager. Bra snøringsmekanisme.

Kan anbefales..

til Arcteryx er et av de beste kjøpene jeg har gjort, aldri angret et sekund.. Selv hetta her jeg blitt utrolig glad i. Har brukt jakka omtrent hver dag siden jeg kjøpte den i fjor sommer. Den passer til litt kalde kvelder om sommeren til de bitende kalde dagene om vintern. Og den har en bra passform og med sitt litt strechy softshell sitter den godt og behagelig på.. Kan kanskje bli litt tynn hvis det blåser mye, men jeg har brukt min til toppturer i 20 minus til skikjøring og til daglig bruk, et veldig allsidig plagg! Og hetta går faktisk over hjelmen..

Ja den er en sabla fin sak rangle, helt enig

enkli? softshell lissom

Softshell er noe oppskrytte greier! DET ER ELENDIG!alle produsentene sier de har jakker som er "tilnærmet" vanntette. Dette er BULLSHITT! INGEN softshelljakker er vanntette. er du heldig klarer du å løpe ut for å hente posten uten å bli våt i en softshelljakke, men mer er ikke mulig. jeg kjøpte en Arc'teryx Sigma SV og vannet går rett inn på skuldrene. Skal man være så dum at man kjøper softshell bør man ihvertfall kjøpe en som er XCR-forsterket på skuldrene. Ville egentlig holdt meg langt unna softshell...

Har ikke jakke men hansker med softshell.

De er vindtette, men som sagt de er ikke vantette for fem flate øre.


NMN

Har ei Bergans Reine softshell-jakke. Den koster 1000 kroner, og er et utrolig behagelig plagg så lenge det ikke kommer nedbør..

Har ei Bergans Reine softshell-jakke. Den koster 1000 kroner, og er et utrolig behagelig plagg så lenge det ikke kommer nedbør..

Har ei Bergans Reine softshell-jakke. Den koster 1000 kroner, og er et utrolig behagelig plagg så lenge det ikke kommer nedbør..

Tror du har fått frem poenget ditt..

nørrøna falketind kanskje! lett og god

Det er en stund siden jeg startet forumtråden, og ja, jeg har kjøpt meg softshelljakke. Jeg landa faktisk på ei jakke med hette fra Skogstad til en tusenlapp. Hadde veldig lyst på Lofotjakka fra Norrøna, men den koster tre tusen. Mi billigjakke gjør susen den...
Noen har fått det for seg at softshell er no dritt fordi det ikke er vanntett - det er vel å blande kortene. Softshell har aldri gitt seg ut for å være vanntett, hvis den da ikke har membran, f.eks. Gore-tex e.l. Men hele poenget er jo at ei softshelljakke puster mye bedre fordi den IKKE har membran. Skal jeg ut i fuktig vær, tar jeg selvsagt på Gore-texjakka, evt. Paclite over softshell (puh - tenkt i gamle dager, bare bomullsanorakk....)

hva har du gjordt med din softshell jakke? du kan i hvertfall ikke ha behandlet den særlig pent siden du sier den ikke er vanntett for fem flate øre... min er god som gull og det vet jeg om mange fler som mener...

 
Annonse
Annonse
Annonse