Søkestang, skredsøker og sekk

Etter å ha fått med meg at vi nå har digitale skredsøkere med 3 antenner, lurer jeg litt på hva penget med en søkestang er. Mister ikke denne hele funksjonen dersom skredsøkern er så nøyaktig som det sies at den er? Tanker rundt dette annyone?
Hvordan ligger det egentlig an med teknologien bak denne skred "airbag'en"? Noen som har denne/brukt den/fått testa den?

Hei, hei. Har du prøvd? Hvis du har mulighet, få noen til å grave ned en skredsøker litt ned i lia. Gjennomfør søk slik man skal, og jeg er sikker på at du ganske lett kommer til å finne frem til et område på ca 2 x 2 meter. Men innefor dette er det litt mere tricky, og ganske mange vil nok bli gående i ring. Ikke så dumt med en søkestang da.
Trening er hele cluet, vi var flere som rota rundt i snøen i romjula. Ganske gøy egentlig. Så lenge det ikke er "alvor".

Litt av poenget er jo også å finne dybden.


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Som "motard" allerede har påpekt er ikke 3-antenners SM'ere så presise som man skulle ønske. Dessuten er 3-antenners SM fremdeles ganske ny på markedet. Ikke alle som har skaffet seg slik, evt. byttet ut den gamle (som tross alt har like god SENDE-funksjon som de nye).

Et annet STORT poeng er jo at det faktisk ikke er alle som har SM i det hele tatt. Da er eneste mulighet til å redde en stakkar observasjon/beregning av sannsynlig punkt, og deretter systematisk søk med stang.

 
Annonse
Annonse
Annonse