Snølås på beina

Hvor viktig er snølåsen på dagens bukser til ski og toppturer?
Skal ha ny bukse og har funnet et par ok bukser, men de har ikke snølås.
Jeg skal ha bukse til toppturer, skibakken og til baksing i pudder.

Skjønner jo at det er en fordel i pudderet, men ellers er det jo ikke så nøye..?
Noen meninger?

Jeg har ikke snølås på buksen min og det hender støtt og stadig at det irriterer meg noen ganger at jeg ikke har det. Skal ikke så mye snø på leggen før du blir ekstra fuktig i skoene.
Men men det er ikke nok til å ødelagge skidagene så du klarer deg nok helt fint uten. En liten strikk/stramming eller knapp nederst hjelper mye.

Det finnes jo bukser med snølåser man kan ta av, akkurat som snøskjørtet i jakka. Kan jo kanskje være et alternativ det...!?
På mine Haglöfsbukser er dette mulig, og det er veldig greit å kunne fjerne snølåsene de dagene jeg står i skitrekket, da jeg ofte knepper opp skoene i heiskøen...

Jeg har snølås på begge buksene jeg bruker, og anbefaler det. I bakken tar jeg bare og ikke drar låsen helt ned, bare til over første spenne.

Jeg har snølås på begge buksene jeg bruker, og anbefaler det. I bakken tar jeg bare og ikke drar låsen helt ned, bare til rett over første spenne, slik kan jeg åpne støvlene når jeg sitter i heisen

Helsport HS3. Prøvde den i dag, og den passet ypperlig. Vil og tro den passer mitt bruk.
Hadde egentlig tenkt å gå for handel i dag, men da jeg prøvde den oppdaget jeg at snølåsen mangla..

Hvorfor i alle dager utstyrer ikke Helsport buksa si med snølås/strikkmansjett på insiden av buksebeinet?
Det er jo både en god og rimelig bukse ellers. 1700,-

Sammenligna med f.eks Norrøna, så er jo det penger spart som kan brukes til annet digg utstyr.

så lenge du beveger deg utenfor bakken ser jeg ikke noe poeng i å ike ha snølås. kan jo bare la være å dra den langt nedover støvlene de dagene du kjører i bakken og vill løsne på spennene i blant.

Kanskje Helsport ikke er så dumme likevel!?

Så lenge buksa er så lang at den ikke dras oppover når man bøyer knærne, så vil man kunne bruke stramminga nederst på buksa til å holde snøen ute.
Da blir justering og lufting lettere tilgjengelig enn om man har snølås, og det rimer jo forsåvidt.

Så da tenker jeg det blir en HS3 bukse som er lang nok til dette, jeg skal nok klare å holde pudderet ute.

Jeg kjøpte på lørdag både ny bukse og jakke fra Columbia oppe på sportsmessen til Njård. Betalte 2000 kr tilsammen, og bare buksen koster egentlig 2000 kr... OG luftingen er på innside av lårene, og med snølås som jeg kan justere...

Kjenner ikke til akkurat denne buksa, og er generelt ikke så glad i helsport, men så lenge du ikke bruker lave lærstøvler på telemark, og buksa er lang nok er det ikke noe stort poeng i å ha snølås på buksa. Og hvis du skal ut og gå på ski med lave støvler må du ha gamasjer likevel, så min mening er i det store og det hele at snølås bare er tøv.

Har dårlig erfaring med snølås. Meiner at hvis det er strikk-stramming nederst på buksebeinet, er det meir enn nok til å halde snøen ute. Men viktig at buksa er litt høg i livet slik at det ikkje kjem snø inn mellom jakka og buksa. Meiner at bukser med snølås blir altfor tette, og spesielt seint på skisesongen med høgare temperaturar. Bruksområdet til buksa blir då litt innskrenka. Har ett godt tips: Arc Teryx Alpha SV bib. God høg bukse med selar, forsterkningar på innside av bein, strikkstramming nederst og som ein bonus: glidelås frå fronten til skrittet og vidare bakover.

 
Annonse
Annonse
Annonse