Snø på Setermoen

Nå har endelig snøen kommet til Indre Troms. Var på skitur i helga og topptur-mulighetene er allerede gode. Endelig er det verdt det å være soldat i nord.

Det lavet ned med snø i hele Januar, og det lokale skianlegget som da het Steilia skisenter var helt konge. 1 lang T - heis og masse løssnømuligheter.
Ta også turen opp på Stor-Alla. Var 3 ganger på den toppen. I April må du også prøve Istind, men her skal du være forsiktig. Det er stor rasfare i "gryta"
Du har jo også store muligheter i Narvik og Riksgrensen, men her bør du nok vente til godt ut i Februar. Få for all del med deg sesongåpningen av Riksgrensen.
Lykke til i nord. Slett ikke noe dumt sted å avtjene værneplikt

når du først er der oppe kan du like godt ta turen til lyngen også, på skjold må du prøve hattavari, ganske kult fjell lett tilgjengelig

fortsatt ikke noe snø i trondheim og på rødde Eivind.
Men det kommer!

Snø på setermoen ja, men i dag er det mildt ifjen, litt kjipt! Var i anlegget på setermoen her om dagen, litt lite snø, men fikk da tatt noen svinger, slettes ikke verst, lover godt! Håper på mange pudderdager!

hvis du kjorer i steinlia eller hva naa enn det heter der maa du kjore mot hoyre (sett ovenifra.) et stykke borti der er det en bekkedal eller hva naa det kalles. Det er en smal dal med vertikale vegger paa hver side (ca. 7 - 10 meter hoye) Du maa gaa tilbake, men det er verdt det. mange steder gaar det ann aa droppe ned i kloften ogsaa. Jeg anbefaler.

Takker for mange gode tips. Når det gjelder Lyngen var jeg der for 1 1/2 siden. Aldri vært borti noe så sykt noen ganger. Pudderet gikk til halsen og det er ingen overdrivelse.
Eimund: Håper du har det bra selv om snøen ikke har kommet til Trondheim enda. Vi satser på at den kommer snart for 19. desember er jeg hjemme.

har kommet 20cm med snø på 2-3 timer her i trondheim nå, snør som pokker fortsatt

1999-2000 var en knallbra sesong! Snø over alt og hele tiden. Enig med staff i at Steila gjorde jobben. Det er heller ikke å forakte å låne en BV og stikke opp i skauen og mekke et lite hopp... wink

Noen som vet om kule toppturer i området rundt Skjold?? Ingenting som å cruise nedover i pudderet etter å ha besteget et heftig fjell..

Til deg som er på sætermoen:
Anbefaler deg sterkt å ta en tur bort i den gamle hoppbakken like ved Barduhallen, den er perfekt for fete kickere og myke landinger. Har hatt noen gode svev der ja... Vær tålmodig,snøen kommer alltid!

Noen som har noen heite tips for området rundt heggelia leir?

begynner å lure på hva som går av folk som mener setermoen ikke er noen dum plass å avtjene verneplikten.. var der ifjor og det var et forpult helvete.. steilia er ikke en plass med mye løssnømuligheter, det er en plass som suger pikk. eneste grunnen til at dere kan synes det er artig der oppe er at dere (som de fleste andre) blir hjernevasket av et møkkasystem som styres av maktsjukt befal. jeg ble det selv jeg, men bare ta det med ro, det er håp! når dere kommer hjem fra jul kommer dere til å hate like mye som det alle andre i årenes løp har gjort!!! MEN, bare for å strø litt salt i såret/-ene... dere har fortsatt igjen det verste: 3-mil, natoøvelse, skimarsj i alte(vANN)helvete og sjefsmønstring... setermoen suger så jævlig.. det kommer dere til å merke når dere dimmer, det er så jævlig digg.... faen meg bedre enn sex! ...lev vel hils løytnant braathen i forsyningstroppen ESK 5 , PBN på kasserne troms i kavleiren... aight

Du er ikke tilfeldigvis Rino fra Nissene på låven? Med den instillingen din skjønner jeg godt at du hadde det kjipt...

Det blir hva man gjør det til vettu!

Var i Steilia i helga, tok heisen opp der hvor bakken egentlig var stengt. Greit med løssnø - helt konge!

Hattavarre er lett tilgjengelig, og meget bra, gå opp ved Skredlund i Tamokdalen, merk navnet SKREDlund, det heter forøvrig Tryggstad på andre sida av elva heh heh...
Rismålstinden er variert og fin. Veslemauken ned mot rundhaugen er bra. Rostafjellet krever labbing ig endel "rekking" men perverst bra og bratt, Mørkhola i Narvik (oppskrytt) blir grønn løype i forhold... Ellers er det flotte topper i Blåtind, gå fra skytebaneadm. store bratte topper. Ellers er Signaldalen full av fine topper, men det erkanskje litt tidlig, ofte best i mars, litt lysere er det jo og... DEN MEST BRUTALE SKITUREN FÅR DU I DIVIDALEN, HVIS DU KLARER Å KOMME DEG OPP PÅ NJUUNIS, SÅ ER NEDFARTEN SKREMMENDE!!! Kjøra på!
JLo ruuuuler, flott rass!

er ikke det der alle løkene i nato havner? heh heh heh....
Uansett hva du hadde gjort for å havne der, så hadde du sikkert fortjent det, hans! sånn går det når du løper 3000m på over 18min.

Peacehome? YYYYOOOOOOGGGÆÆÆÆIIIIIRRRR.

Æller e det bror min?

Kjæm hem snart. Fikse du en Lynx som tar oss på Istinden?

vel, 3000 på 18 minutter er vel ikke akkurat esk 5 standard en gang. det er der de havner de som ikke er SÅ glade i militæret som deg.. fett det, slipper å gå og bare cruiser bv hele dagen.. er/var du i storm eller noe du a? du er sikkert skikkelig tøff....skulle ønske jeg var som deg altså.. snufs, snufs ...kononføde... hehe

styrker samarbeidet, heh heh...
PBn er en fin gjeng det...

Var i heggelia i fjor. Da var det ikke så mye snø der. Uansett må du komma deg til lyngen. Var med på en arrangert tur og det er det beste jeg noen gang har vært med på! Ellers må du prøve istind. Kan nok væra litt farlig på vintern, men en tur i midnattsol er heller ikke å forakte. Kjenner igjen mange steder som er nevnt. Utrulig mange muligheter, så benytt deg av dem. Du har sikkert noen ski/fjellinteresserte befal å spørre. Hvilket kompani? Tkp Tr1

 
Annonse
Annonse
Annonse