Skredsøker

Vurderer å kjøpe meg skredsøker. Hva er å anbefale av merke / modell?

...søke!!

Jeg kjøpte en Ortovox f1 søker og synes den virker grei i måten den skal brukes på,men jeg angrer litt på at jeg ikke la noen flere hundrelapper som kanskje kan spare meg for masse tid den dagen et evt uhell skjer.. feks. x1 Her et par linker til aktuelle sider:
http://www.verticalplayground.no/acatalog/Online_Katalog_Tracker_skreds_ker_199.html
og http://www.ortovox.com/eng/start.htm

Skredsøker er et must. Mye hvorfor så dyrt?
Tracker er et bra alternativ.
http://www.vpg.no/index2.htm

Har en Mammut Barryvox som jeg er veldig fornøyd med. Lett å bruke, kan skille mellom signalene om det er fler i skredet (tror det er eneste søkeren som kan det,men er usikker), og den er veldig intuitiv i bruk. Den har riktignok en svakhet, det er displayet som kan bli skadet. Har skjedd en gang med min, men etter en telefon til Mammut fikk jeg beskjed om å dra til Oslo Sportslager og hente meg en ny. Knall service,men seff surt om du står igjen alene etter et skred med sort display.

foretrekker du en enhet som du bruker av og til, og som du lærer bruke på 1-2-3 så er DTS Tracker et bra valg.
er du litt mer teknisk anlagt og liker å pløye litt bruksanvisning, samt prøve forskjellige innstillinger, så er barryvox veldig bra.
Det viktigste er at du HAR en skredsøker, og at du LÆRER Å BRUKE den, dvs øv sammen med noen andre, og ta gjerne et skredkurs.

om så displayet skulle ryke når uhellet er ute, mener jeg å erindre at du da bare skrur den over på analogt søk, da trenger du ikke display.

Barryvox er meget lett å håndtere. Kurs og trening er å anbefale

du finner litt info om søkere på sunalp.no

er en enkel og bra søker.....er også billig i forhold til mange nevnte modeller....ps:har også fler signals funksjonen som SCOTT nevnte....et trykk og du får inn signalet til den personen som ligger nærmest søkeren...

Pieps sin nye soeker er sannsynligvis den beste soekeren paa markedet som den eneste med tre antenner. Den har den raskeste prosessoren, er enkel i bruk, er digital og angir soekeretning hele veien der enkelte andre modeller gir analoge (lyd) signaler intill en er naermt nok til aa bruke den digitale delen. Pieps"en viser antall begravde personer innen 5, 20 og 50 meter. Den koster litt, $350, men det er en engangsinnvestering en ikke boer vaere gniten paa. 3000 er ikke mye penger for et liv forresten. se http://www.greatoutdoorsdepot.com/pieps-dsp-avalanche-beacon.html og http://lib1.store.vip.sc5.yahoo.com/lib/greatoutdoorsdepot/piepsdsp.pdf
De fleste nye digitale tranceiverene er gode og enkle i bruk, men noen er litt trege, og tid er en faktor.

noen som fører pieps i norge? har en tidlig versjon av digital søker, som ikke fungerer helt optimalt... vurderer å investerre i ny.

takk for gode svar!

ser jo greit råest ut på trøya da...

 
Annonse
Annonse
Annonse