Skredsøker

Jeg må ha meg en skredsøker, det er en del å velge i, hva skal jeg bør jeg se etter i en skredsøker?

Ser at Mammut Puls ble testvinner i fjor, vil dette være det beste kjøpet? Finner den til 3500kr.

Fant også en mer rimelig skredsøker, Ortovox D3.
Link:http://www.oslosportslager.no/produkt/ortovox-d3-skredsoker-16050.aspx
Noen som har denne og kan anbefale den? Eller er det kanskje noen som ikke anbefaler denne?

Hva med BCA sine?

Tar i mot tips og egne erfaringer med et stort smile

har bca tracker 2, veldig fornød.

Jeg har Mammut Pulse Barryvox og er kjempefornøyd med den. Den er veldig enkel i bruk, og lett å finne andre med den. Den er også veldig bra når det er flere enn en person som har blitt tatt av ras.
Pulsen er dyrere enn Ortovoxen, men det mener jeg det er verdt. Jeg har erfaringer med at det går raskere å lokalisere andre sendere med Pulsen enn med Ortovox og BCA tracker.

Hm. Jeg har omvendte erfaringer med Pulse/BCA... Når jeg har jobbet med Pulsen så får jeg ofte beskjed om å stoppe opp fordi den må "tenke seg om", mens med Tracker kan jeg nesten løpe. Jeg er svært fornøyd med den selv om den er litt enklere. Pulsen er bedre når det er flere enn to begravde, men dette scenarioet er svært sjeldent. Dette er hovedgrunnene til at jeg brukte Pulse når jeg var i Røde Kors, mens jeg nå tilvanligvis bruker BCA Tracker. Jeg fikk kludre litt rundt med en demovariant av Tracker 2 for ei stund tilbake og må si at jeg syns den og lover svært godt.

BCA's filosofi på å ikke lesse ned søkere med funksjoner er et stort pluss for den jevne bruker. Jeg har opplevd at brukere av Pieps og Pulse blir stående å plundre i øvelser fordi en eller annen ukjent funksjon eller modus har meldt seg.

Mitt råd er at dersom du virkelig øver og blir kjent med søkeren, så er Pulse og Pieps kjempebra. Hvis du ikke er fullt så disiplinert så er BCAs søkere svært gode. Vært svært på vakt mot å bli fascinert av gagdetfaktoren på søkere! Det kan virkelig koste liv om du kjøper noe flashy du ikke gidder å lære ordentlig!

Reformulering: øver du så er Pulse og Pieps bedre. Øver du mindre så er BCA mer hensiktsmessig. Jeg syns selv at BCA er en rask søker.

Takker for alle svarene, håper flere kan komme med sine erfaringer. Etter det Peddyslate skriver så er det vel BCA tracker 2 som mest sannsynlig vil duge bra for mitt bruk.

Ordtaket, Keep it simple stupid, passer vel fint å tenke på når man skal kjøpe ting som kan være fancy cool

Da anbefaler jeg deg å bruke noen kveld på BCA's hjemmesider, du finner stort sett alt du trenger av teori der. Der står det veldig mye om både å dømme skredfare og hvordan man jobber med søkeren.

Det kan jeg ta å gjøre før jeg kjøper skredsøker smile Blir ikke med det første uansett, mulig det blir noen turer uten søker først. Får se det ann!
Nå regner det som bare F her twisted

 
Annonse
Annonse
Annonse