Skredsøker/Pieps Freeride Skredsøker

Er det noen som har erfaringer med denne?

Har hatt Pieps i 3 år nå. Er godt fornøyd med brukervennligheten. Har ikke brukt den i en reel skred situasjon, men trent med den jevnlig.

"Funker" veldig bra. Praktisk, liten, enkel betjening.
Så gjenstår det jo og se om den funker når den skal og ikke bare når man øver/trener med den....noe jeg seff ikke ønsker å finne ut av.

Flotte bilder du har liggende på profilen din. Er Piepsen "kompatibel" mot de fleste andre s/m?

Alt S/M utstyr sender på samme frekevens og skal således være kompatibelt.

Har ikke prøvd Freeriden selv, men stusser litt over at den kommer med bare en antenne. Dette gjør at den er mindre presis og krever mer trening enn en mer moderne tranciever (med mindre Pieps har klart noen Voodo kunster ingen andre klarer). Greit at den er billig, men tror nok jeg ville lagt i ekstra peng og kjøpt en 3antenners når jeg først var i gang.

Du finner nok svar på mye på denne tråden:

" target="_blank">http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=184691

lim inn selv:

http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=184691

Fant ut av det. Ser at du i aller høyeste grad er kvalifisert til å gi gode råd, på denne tråden.wink

Hva bruker du selv/evnt vil anbefale.
Vet jo at man ikke skal spare penger på slikt.
Men jeg skal gå til innkjøp av 2-3 nye s/m, og alle monner drar.

Jeg og alle mine 10 kolleger i snøskredgruppa på NGI bruker Barryvox Pulse. Det er en bra søker som er enkel, robust og har avanserte muligheter. Vi har brukt Barryvox søkere i alle år, og derfor naturlig at vi oppgraderte til denne.

Jeg sier ikke med dette at Barryvox nødvendigvis er den ”beste” søkeren på markedet. Det er mange gode søkere å velge i, og jeg vil ikke bruke min posisjon til å favorisere en produsent. ….På samme måte som jeg kjører på Black Diamond ski og meget godt fornøyd med det, men mange er ikke enige at det er markedets ”beste” ski….. Det mye om smak og behag.

Jeg har snakket med verdens ledende eksperter på søkere på internasjonale snøskredkonferanser. Problemet med dem er de som kan skredsøkere best alle har en direkte eller indirekte forbindelse til en produsent – og da får man ikke nøytrale svar. På diskusjonssidene til http://www.telemarktips.com/ kan du sikkert finne mange sterke meninger om søkere. Der kan du sikkert lese om klager på Ortovox F1 pga drift i elektronikken som gjør at noen slutter å sende på den riktige frekvensen, og den nye S1 hvor skjermen har gått i stykker osv.

Til slutt: Det viktigste er ikke hvilken type skredsøker du har. Det viktigste er at du har en skredsøker, at du bruker den riktig og at du er godt trent i bruken av den.

Jeg har hatt mye glede av å lese både tester og annet på disse sidene: http://beaconreviews.com/transceivers/

Selv endte jeg opp med Barryvox Pulse i fjor, og det lille jeg har fått øvd med den virker veldig bra. Han som skriver på siden jeg linka til virker å ha peiling, og til forskjell fra mange andre som sier at sin egen skredsøker er best så har han testet mange. Ikke dermed sagt at han har "rett", men verdt å lese. Definitivt verdt å lese litt annet der også ang hvordan man søker etc.

Freeride versjonen har en mye mingre rekkevidde enn "vanlige Pieps". Dette gjør jo søket litt mindre effektivt. Ikke spar på hundrelappene når det gjelder slikt utstyr!!!!

Sjekk trumf.no for barryvox pulse. 2500 spenn har du råd til når alternativet er enkelantenne!

=)

3 stk Barryvoxs Pulse er bestillt! Takk for tipset. Dette er jo grisebillig!!!grin

 
Annonse
Annonse
Annonse