Skistativ til bil??

Har kjøpt meg stasjonsvogn for å gjøre ski og surfeturene lettere. Det er en Passat med rails på taket.

Noen som har tips om gode skistativ? Praktiske stativ med god plass?

Tenker på "klemmene" eller lignende.
Stanga er vel ett fett..?

Thule er jo nærmest legendariske.
Eller en god gammaldags takboks.

Min gamle Thule 600 takboks er jo noe av det råeste jeg vet om. Den er lysegrå, og passer absolutt ikke til bilen min, en mørkeblå Vento, men den er gudfaensbedre så rå på plass! Har uten større problemer dytta 4 snowboard med bindinger og et par ski oppi der, og da har det fortsatt vært plass igjen. Eneste minuset jeg kan se med takboks, er såklart ekstra luftmotstand, som igjen fører til økt drivstofforbruk. Men. Den er jo genial.

Tja, du kan jo eventuelt få låne Thule-boksen min. Jeg fant den gamle skiboksen til den aldrende gamle far min i naustet hans. Det er av den stugge 80-tallstypen som en gang var hvit, men har nå en gulnende elfenbens-offwhite. Den fikk jeg på strak arm, og jeg kommer susende nedover med den etter jul. Da kan du jo låne den av meg, gamle bardun, når vi skal ta tidli-ferga mot Røldal! Argh, gleder meg skrekkelig! Vi hadde ny sandstorm på mandag... Om du vil ha din egen boks, gå på finn.no.

Takboks må jo være susen...!
Eneste minus er at forbipasserende ikke ser de heftige skiene våre! wink Får søke litt få finndåttænno og se. -Og finner jeg ikke noen, passer jo gulna plast til ALT! cool

Hahaha. Så sant, så sant.

Men visst skiene ligger på taket uten cover. og la oss si at du kjører på en motorvei. eller annet vei der det er saltet så vill jo bindingene og hele sulamitten bli bådet saltet og sandynka....

Det er tingen. Da slipper du møkkete nedsalta ski som Preb1 skriver, og klåfingerne sliter litt mer med å sikte seg inn på lekkerbiskskiene dine.

Min skoboks er stygg som juling og med et stadig stigende antall klistermerker med alle mulige slags merker på.
Men den er fin når ski, telt, soveposer, liggeunderlag, fiskestenger og alt mulig annet skal pakkes for tur.
Takboks er best, ingen protest!

hva med surfebrett da? mange av disse er vel for lange til skiboksen, og du får heller ikke plass til mer enn maks to shortboard heller, og de ville vel ikke digge å humpe rundt slik som ski gjerne tåler.

..og sette på et par brettholdere.

Når jeg i mine velmaktsdager tura rundt med windsurf-utstyr på taket, hadde jeg ganske enkelt rørisolasjon tredd inn på lastestengene, og så stroppa jeg fast brett og rigg.

 
Annonse
Annonse
Annonse