Skikjøring i Alpene i juli? Zermatt, Saas-Fee el..?

Jeg vet nå at jeg skal en tur til Roma i juli. Tenkte at jeg kanskje skulle benytte meg av anledningen til å dra noen dager til et sted å kjøre på ski om mulig? Lurte bare på om noen vet hvordan snøforholdene er rundt Zermatt eller Saas-Fee i juli...? Ikke akkurat høysesong, men jeg tenkte at det kanskje er en mulighet for litt pudder siden det ligger såpass høyt?

Nå må jeg påpeke at jeg ikke snakker av egen personlig erfaring, men en kamerat var i Zermatt for noen år tilbake, og det var ikke noe drømmeføre. Relativt på samme nivå som det er her i Norge når sesongen går mot slutten.

Altså, småbløt snø.

Men, så klart, været er jo relativt ekstremt til tider, så det er vel ikke helt umulig at man kan oppleve pudder i Zermatt selv i juli.

Tjah... Med det rette vertøyet så kan jo slush også være ganske festlig. Og får jeg stått på ski i juli i Alpene så er jo det også en opplevelse i seg selv. Andre som har noen erfaringer eller tips til steder i Europa man kan få kjørt litt på ski i juli?

Jada, jeg er helt enig!

Slush kan brukes det.

Og særlig nå, ettersom skiabstinensene mine er utrolig plagsomme! he he

Skulle GJERNE skvulpet rundt i slush bare for å få kjørt litt ski...

Hmmm, lurer på om Mantraene mine funker som vannski!?

grin

Har selv opplevd pudder i Zermatt i juli for et par år siden, så det er absolutt mulig! Snødde ca 30 cm i løpet av de timene jeg var der oppe den dagen. Dagen etter var det skyfritt og slusj. Været i den høyden er veldig ustabilt, og anlegget ble stengt på grunn av uvær flere dager. Kan derfor lønne seg å ha noen dager til rådighet hvis du først tar turen.

 
Annonse
Annonse
Annonse