Skifeller

Noen som kan anbefale noen gode skifeller? Og hvilken bredde skal du kjøpe fellene i? Så bred som framtuppen på skien er, eller midtbredden?

Vil kjøpe 95mm skifeller til mine Black Diamond Mira (112-79-102) med bakfeste. Hadde en ubehagelig opplevelse med mine gamle 60mm skifeller i skråbakken opp mot Stretet på Kolåstinden i fjor. Hadde ikke feste når jeg måtte kante skia. Men prisen på Black Diamond Glidelight er jo ubehagelige 1350 kr. Noen billigere?

Kan anbefale Black Diamond Ascension, de funker suverent. Bra lim, og godt feste men samtidig god glid riktig veismile
Når det gjelder bredde, er jeg godt fornøyd med 95 mm til mine XX (110-74-100). Bare et lite område foran ved tuppen som ikke dekkes. Men vær nøye med at stålkantene ikke dekkes av feller når du skjærer til, ellers sliter du når du må gå skrått.

kjøp de så brede at det kun er stålkanten som stikker frem. Jeg har bandit xxx og de er vel 120 foran, kjøpte de brede fellene tror de er 120 også, skjæres så til skien. Instruksjoner følger med. Har du ski stikkende for mye frem på sidene e det helt forferdelig å traversere!

Eg kjøpte meg nye 60mm feller til mi in 74 ski , som er 74 på midten. funker heilt greitt det men på traverser med hardt underlag er det bedre med like brede feller som skia...villle ha gått for 60 millimeter vist ikkje skia di er bredere enn 70-80 millimeter på midten, på grunn av den sinnsjukt stive prisen på dei bredere modellene, dei koster opp i mot 1500 kr.
Bakfeste er også praktisk.

Har selv G3 feller som er 80 mm brede til mine In74 ski. Verktøy for å skjære dem til følger med. Fugerer som bare det - også i travers. Bakfeste er et must! Dessuten er de billigere enn BD sine - koster ca. 1100 kroner.

 
Annonse
Annonse
Annonse