Skibag med Charter?

Skal reise med Alpereiser/SAS, og lurer på om noen har måttet veie skibagen, evt blitt sjekka hvor mange ski en har med?

Har en stor skibag med 2 par ski, støvler, og annet sånne ting, og sliter nok kanskje litt hvis det blir kontrollert? Har tidligere bare kasta bagen oppå ei tralle i innsjekkingshallen.

Har jo egentlig bare lov å ha med 15 kg baggasje i tillegg, så vil jo tyne skibagen mest mulig wink

...om du er heldig eller ikke.
Va nettopp i sveits, og på vei ned veide de ikke skibagen, men på vei hjem gjorde de d, og eg måtte betale overvekt. Så eg tror det har med flaks å gjøre...
Nå reiste ikke jeg Charter, men tror ikke det har noe å si...spørs vel også om flyet er fullt eller ikke. Er det fullt, er de nok strenge me å veie alt...
Lykke te, kos dg, og ikke skad dg!

Stikker til valdisere på søndag og fant ut nå at bagen (som var planlagt å bruke) hadde revnet og må syes, nål og tråd er ikke min sterkeste side, så blir nok nødt til å kjøpe ny.. Spørsmålet er hvor finner jeg en bag som rommer støvler ytterklær og ymse til en tre ukers tur.. Altså en litt stor "hockey-bag"...?

ingen av gangene jeg har vært i alpene (en gang med charter, en gang med rutefly, norwegian som er sinnsykt strict på overvekt) har de tatt noe overvekt på meg. begge gangene har skibagen veid rundt 20kg med 3par ski, staver til en legion, sko, spader etc. det går nok greit.. bare å legge den litt på kanten slik at hele vekten ikke kommer med wink

Det gjør alltid jeg. Aldri vært noe problem med charter.

Har liten erfaring med charter, men etter det jeg har hørt driter de stort sett i å veie skibaggen så lenge du har betalt ekstra for den. Aldri hørt om noen som har fått overvekt for ski på chartertur, tror ikke flyselskapene generellt har mye trøbbel med at charterturister tar med seg for mye. Mitt triks når jeg flyr rutefly er å prøve å få baggen til å se lett ut. Sist jeg fløy ut av Geneve satte jeg ny rekord med 60 kg skibag. Greide imidlertid ikke å få den til å se så lett ut og måtte jobbe hardt med å vinne sympati fra SAS damen og endte til slutt opp med å måtte betale 600 kr for ett ekstra sett ski (mye bedre enn de 3000 den sveitsiske damen i innsjekk ville ha av meg).
Generellt så er det mye vanskeligere å unngå overvekt hjem fra alpene enn på vei ned. Geneve, Zürich osv er ganske mye mer strikse og mer vant til at folk har mer enn ski i baggene sine enn norske flyplasser.
Skal selv med Alpereiser nedover neste helg og jeg tenker å stappe min oversize skibag med mest mulig av stashet mitt og satser på at det går fint.
Dessuten veier vel Bromodel`ene dine så lite at det ikke blir problemer uansett?

Jeg har heldigvis aldri fått kontrollert skibaggen, og jeg har som sport å fylle den opp med alt jeg kan. Jeg tolker reglen at "kun 1 par ski " i bagen er nettopp kun 1 par ski, det står ikke noe om annet utstyr. Værre blir det når man har flere par med ski, men som sagt har skibagen min aldri blitt kontrollert hverken med charter eller ikke

Ser ut som det skal gå smertefritt å få med seg det jeg trenger... smile
Grunnen til at det blir en del å ta med er at jeg skal være borte nesten 4 uker. Først en uke i Bad Gastein, så rundt på østlandet en tur, før det blir hjem på påskeferie, før jeg reiser opp til Molde igjen...

Og Joakim, BROene blir hjemme, så det blir nok 2 par med blytunge ski smile

Jeg har vært uheldig og kjenner mange som har vært det..
Spesielt i zurich. jeg slapp unna med rundt 500 krons..mens en kompis som reiste samtidig måtte ut med godt over 3 lapper. Vi sjarmerte riktignok jenta på innsjekk,men hun var tydeligvis urutinert og ganske fersk og følte hun måtte ringe til høyeste hold ..noe som resulterte i at vi fikk svi.

på flyplassen i geneve veier de somregel skibagen. Kommer ann på hvem du møter i skranken om du må betale overvekt eller ikke. Så gå til den skranken der de ser snillest ut. Ellers så kan det være lurt at mange sjekker inn samtidig, da er det ikke alltid de gidder å veie bagene siden de må bort på spesialbagasje
Lykke til!

Fløy Oslo - München - Oslo, og pakket som vanlig som Noah. Rutefly via SAS skranken på Gardermoen, gikk såvidt, men måtte jobbe litt for å få 25 kg skibag avgårde i tillegg til 22 kg bag og to kamera og pc bag'er.

Gikk veldig bra tilbake og tipset er å komme VEEELDIG sent til innsjekk. Da tenker de bare på å få deg på flyet. Er ikke fullt så kult å sitte klam og jævlig i to og en halv time pga superstress ved innsjekk..

 
Annonse
Annonse
Annonse