Ski til dama HJELP!!!

Jeg lure på hvilke ski jeg skal kjøpe, er jo så mye og velge i. Har lakt av et par salomon crossmax 8W til 2890kr, er det helt fei eller? hun er 175cm og crossmax`n er 165cm. Hun er nesten helt fersk. Prøver og finne noen fra i fjord for å spare litt penger. Tips om en bra støvell er også bra. Hun kommer til og kjøre 90% i preppa løype.

Rossignol har egne jenteski. http://www.rossignol.com/index.php?&template=matrice.html&insidefile=produit.html&oidit=T001:alpinforwomenexhibitionskis&product=1

Kjøp noen myke, lettkjørte, lettsvingte og lette(i vekt altså) ski. Så blir det lettere å lære seg å kjøre ski. Vet ikke så mye om Crossmaxene, men er ikke de litt stive??
Salomon har noen støvler som man kan forme ved å varme de opp med hårføneren (tror jeg) og der kan man jo spare kjæresten for vonde støvler. Såler er også et hot tips i den anledning. Det koster ca 4-500 kr, tror jeg, og er verdt det.

Vansklig å si siden jeg ikke er jente men jeg har noen erfaringer. Kjenner ikke akuratt den crossmaxen du refererer til, men min erfaring er at dette er dyre og forholdsvis stive ski som trenger litt fart. Målene på crossmax generelt er perfekt for 90 % piste, og den lengden du har funnet virker grei for all round bruk. Generelt har salomon mye myke, billige og lettkjørte ski som bør passe bra for nybegynnere. En ski jeg har brukt mye i undervisningssamenheng er salomon verse 500. Dette er en typisk billig utleie ski, er ekstremt letkjørt, greit å komme på skjær med i gå-tempo og en så brei midtski at de er nesten ok i pudder også. Dette er ingen fartsski, så vist jenta di er av den litt tøffe typen som lærer fort og ikke er tynn som en flis, kan disse skiene fort bli kjedlige. Dette gjelder også dyre versoner av verse. Generelt kan man si at det er vanslklig å kjøpe en dårlig nybegynerski, så lenge man styrer unna racing, de villeste freeride plankene, og holder seg til noenlunde moderate lengder. Men forskjell er det.

 
Annonse
Annonse
Annonse