Ski-Triks !

Det er veldig mange forskjellig ski triks.
Har noen peil på hvor jeg kan finne en liste f.eks over alle triksene og hvordan de utføres ?? Er veldig interresert å vite åssen man utfører triksa !
Eller er det noen som kan skrive ned masse forskjellige fete triks?????, men hadde vært best med et sted hvor kanskje det er filmer til hvert triks.... smile
Håper noen kan hjelpe meg...

rodeo/switch rodeo 540/720/900/1080
misty/switch misty 540/720/900/1080
bio/switch bio 720/900/1080/1260
cork/switch cork 540/720/900/1080
d-spin/switch d-spin 720/900/1080
Alle disse triksene kan teoretisk gjøres unnatural/dirty/badside (altså spinne motsatt vei av "vanlig"wink

- basis fakta

-Rodeo-baklengs salto, ute av akse (skrå) med rotasjon 180+
-Mitsy-fremlengs salto ute av akse (skrå) med rotasjon 180+
-Bio-spinner ut i en flat skrå akse, hodet øverst (se lars veen i skanners under whiteout session i røldal i fjor.. lars gjør en sw bio 1080 og gjør det som et klasse-eksempel)
-Cork-spinner seg ut av akse, dropper høyre skulder litt under venstre,(hvis du spinner mot venstre) samtidig som jeg setter rotasjonen, for å slå meg selv ut av akse, men uten å invertere.. går du under 90 grader (altså flatt) faller det inn i rodeo/misty/d-spin-kategorien
-D-spin-blir neste steg fra en cork, d-spin er en corka baklengs salto med skru.. dropper skuldra lengre for å invertere.. jon olsson har vunnet air we go 3 år på rad med d-spin 9, simon dumont dro til med en sw d-spin 1080 på 36 meter under redbull i fjor, det var forøvrig jon olsson begynte med switch d-spin..

sider: søk i arkivet på www.freezeonline.com på de div. navnenet på triksa, kanskje newschoolers.com har noe.. www.skiingmotion.com var vel noe en gang, vet ikke hvordan det er nå.. Kanskje Fri Flyt skulle ha laget et lite arkiv med filmklipp på div. hopp..
- ellers har freeze veldig bra "how to" i hvert nummer der du får forklart triksene med tips fra utøvere som tanner, cr johnsson, bradon "pep" fujas, the rory silva, jon olsson, david chr etc.

for det heter jo ikke navnenet gjør det vel!
- og det var med en switch cork 1080 at 14årige Per Christian Hunder kvalifiserte seg til Redbull Bigair Åre! Stå på Per!
-

 
Annonse
Annonse
Annonse