Sesong i utlandet!!! 05/06

Er ei jente som seriøst vurderer en seson i utlandet..
Men har ennå ikke helt bestemt meg for hvor.. Så tips mottas med takk..

Er det noen andre som vurderer det samme?

Er mange forskjellige bra. Er du die-hard anbefaler jeg Chamonix. Liker Frankrike bra, Sveits er sykt dyrt og Italia er (etter mine egne erfaringer, kanskje noen har andre synspunkter?) litt lite snøsikkert. Kun vært i St Anton i Østerrike en gang, det er også veldig bra. Skal til USA selv men litt usikker på hvor det blir enda...

Østerrike er det billigste landet og Frankrike har ettersigende størst fjell.

Litt lysten selv, men er også litt usikker på hvor jeg skal dra.. står mellom ichgl, st. anton, chamonix, området rundt serre, val thorens, zermatt, engelberg (og trondheim).

Chamonix er jo sjåka fullt, dårlige bussforbindelser, dyrt(!!), men legendarisk...

med mulighet for å ha bil der nede vil vel være det aller beste. som vinteren i alpene i år har vært svært ustabil, er det jo perfekt og ha muligheten til å dra til de stedene det faktisk er litt pudder. hvis du ikke klarer og spare opp nok penger, kan det jo være et tips og prøve å få jobbe gjennom langley på et av hotellene deres. som f.eks servitør på kveldene og kjøre hele dagen. lykke til med valget!

jeg har venner som har vært i både Frankrike, Østerike, og Sveits, de mente Østerike var veldig bra, pga lave priser, mye snø, og god og billig mat... i Frankrike skadet han ene seg han fikk ei regning på 6000!!! han kjørte egentlig offpiste, men kavet seg nedover til bakken, dermed slapp han ei større regning+at det ble dekket på reiseforsikringa, det gjør det ikke når du kjører off-piste, så husk reise forsikring!!!, dette gjelder selvfølgelig i de andre landene også... men etter det jeg har hørt er Østerike bra, det planlegger hvertfall jeg og mine vennerwink

Dra til Whistler!!
Jeg har akkurat tilbrakt 17 dager der, og stedet er sykt!!
Har to venninner som er der for sesongen.
Ok priser for å bo.
Parker og frikjøring er helt crazy.
Og folka der borte er de mest vennlige, hyggeligste og feteste ever!!
Mat er ikke så veldig mye billigere enn i Norge er jeg redd, men det er fordi stedet er et typisk turist sted på mange måter.
Pleier vanligvis å vær et sykt pudderhull, men i år har de hatt svært lite snø, noe INGEN der borte forstod seg på.
Fikk allikevel oppleve en dag med 28 cent, og jeg lover deg, den snøen er noe for seg selv!! Aldri opplevd slik konsistens på snø før!! Absolutt verdt det!!

Uansett; god tur!!!

Elisabeth

Var i Val d'Isere denne sesongen.. Det anbefales absolutt. En hyggelig by, ikke altfor mange sesongere. Ulempen er at det er dyrt, men man kan løse det ved å handle på lidl i Bourg St Maurice. Er heller ikke superbra afterski bortsett fra når svenskene har vinterferie...Da er det crazywink Offpisten er super lett tilgjengelig, og man trenger ikke gå langt for å få smukk kjøring. Parken blir sweet litt på slutten av sesongen.
Betalte 10000 pr pers for leilighet (25 kvm, 4 personer) og 6200 for sesongkort.

 
Annonse
Annonse
Annonse