Saalbach vs. St. Anton

Vi er to chicas som har tenkt oss til alpene i vinterferien. Etter mye om og men, og flittig bruk av eliminasjonsmetoden sitter vi nå igjen med to muligheter: Saalbach eller St. Anton.
Vi er en på telemark og en på snowboard, og stedet må funke for begge. Hightech park er ikke så viktig, da legger vi mer vekt på mulighet for bra pow-pow-kjøring. Det vi tenker er at de mulighetene som finnes utenfor løypene i St. Anton antageligvis kjøres opp fortere enn du kan si "sesongäre", og at dette kanskje ikke er et like stort problem i Saalbach?

Så, er det noen som har vært på et av de to stedene, eventuelt begge, og kan gi oss litt tilbakemeldinger og tips?
What to do?!

Takk takk...smile

Saalbach har veldig lite muligheter for kjøring utenfor merkede bakker, så da har jeg mer tro på St.Anton selv om jeg ikke har vært der. Har vært i Saalbach 4 år på rad, og det er en megabra plass å være, men noe utfordring rent kjøremessig er det slett ikke!

Hei
Er ikke så kjent i saalbach, men har vært i arlberg(fylket st anton ligger i) hvert år siden jeg var fire. Skal være i st anton hele sesongen og vil anbefale st anton sterkt. Et par av afterskiene der har blitt ranket som blandt de beste i europa. Bare å ta kontakt med oss, vi er en gjeng som er der nede hele sesongen.

Hilsen Marius

pluss at hvis man er villig til å dra litt utenfor st anton, eller stå opp tidlig så er det masse pudder muligheter. Kommer snøen mens dere er der så må dere bare opp tidlig og i bakken. Den blir oppkjørt samma hvor du er.

eller legg turen til Val D'isere. Man tar turen dit om ikke så lenge.. trenger fler nordmenn der (ikke minst nord-damer) så... har du lyst, så heeeng pååå.

/voff

Jeg har vært begge steder. Vil si at St.Anton er for de litt videreutviklede skikjørerne. Saalbach blir kanskje litt mye ompa ompa. Men det finnes løssnø i saalbach også, og skulle man dratt for bare pudderet så er det jo mer tilgjengelig i saalbach siden det ikke blir kjørt opp så fort.

Alikevel, St.Anton er mer ungdommelig og kult

Tusen takk for bra og seriøse tilbakemeldinger!
Hmm...kanskje vi faktisk burde vurdere St. Anton litt sterkere enn vi har gjort til nå da? Har nemlig vært litt skeptiske og sett for oss St. Anton som et typisk "rike-mennesker-som-samles-for-å-flashe-penger"-sted.

Men med tanke på at vi bare skal være der nede i en stusselig uke, hvordan er det å finne fram til pudderet? Må man henge seg på locals for å finne snøen, eller funker det å lete rundt på egenhånd?

Å stå opp tidlig skal man nok klare...wink

Eg tykjer at dykk skal velja alternativ 1. "Meråker skiheiser og Ysteri", dei er nok det som passar veikjer som dykk best.
Der e det fri fly tå ost og øl heile helja....
Lukke til....

Skal dit i slutten på januar!
Kjempe plass!

hei igjen!
Som sagt så er anton en kongeplass...rike bærumsgutter(brukt her som en standard på allle lands klyser) finner du i alle byer og land. Men anton byr på så mye mer. Ta kontakt med oss....tipper vi vet hvor ting er når dere skal dit. saalbach er forresten litt mer familie sted. Det er ikke noe stress å hjelpe dere. ta kontakt når dere tar turen. Vi var der en kompis gjeng ifjor i to uker og festen var topp og masse kule folk fra alle mulige land....

St. Anton høres bra ut, nå er det bare å vente på ferien...
Har lagret mail-adressen din, så da er det mye mulig vi tar kontakt når det nærmer seg... Så stoler vi på at dere kan vise oss noen überfete secret spots...hehe.
Kjempeålreit av deg!smile

Har vært en del rundt i alpene og vender til stadighet tilbake til St.Anton. Vært innom de siste 5 årene og det har dumpet hver gang. Etterhvert har vi blitt tilnærmet lokalkjente og da finner man pudder lenge etter snøfall. Hadde vært morsomt med litt selskap så det er bare å ta kontakt. Vi drar nedover i slutten av januar og blir ca 1.mnd. Den erfaringsvis beste tida der nede er helt i slutten av januar og starten av februar. Bærumsklyser osv. hvis du ikke vil treffe dem så er de lette å unngå. F.eks i løssnøen.

Har vært en del rundt i alpene og vender til stadighet tilbake til St.Anton. Vært innom de siste 5 årene og det har dumpet hver gang. Etterhvert har vi blitt tilnærmet lokalkjente og da finner man pudder lenge etter snøfall. Hadde vært morsomt med litt selskap så det er bare å ta kontakt. Vi drar nedover i slutten av januar og blir ca 1.mnd. Den erfaringsvis beste tida der nede er helt i slutten av januar og starten av februar. Bærumsklyser osv. hvis du ikke vil treffe dem så er de lette å unngå. F.eks i løssnøen.

Hei igjen Distiller!
Du får sende en mail en av dagene så skal jeg sende deg tlf og eventuelt østerriske tlf vi skaffer oss. Jeg har ikke peil på hvordan nett tilgangen er nede i høgget der, men vi tar med oss telefoner iallefall. Konge hvis dere tar turen, alltid moro å møte nye folk. spes hvis de genuint ski interesserte. Seff kult å pælme ned øl, men ølen smaker så mye bedre etter noen timer i pudder(pluss at man trenger da ikke så mange heller)
dette blir en knall sesong, vi snakkes!!!

Det vil være rike menneske over alt. Tilogmed i St.Anton....
Men flaks for oss så holder de somregel hus i Lech. UberLech eller Stuben.
Det er der den beste snøen ligger, og rikinga trør nesten kun i preppa løype. Men det vet de fleste som ikke er rike... haha
Dere får ha en fin fin tur, var der ifjor, og misunner dere. Vel, det blir Charmonix, og Val D i år...
Sweet.
Kjør safe!!!

Det at Saalbach ble anbefalt til de som ønsket et skisted som passet 40+, sier vel kanskje sitt...?
St.Anton, kjør på!

 
Annonse
Annonse
Annonse