Redigere bilder, legge de på hverandre..

Jeg lurer på om noen vet hvordan man "legger bilder på bilder"... Som vist under:

Er ikke så god på å forklare ting men prinsippet er det samme som vist her:
http://www.youtube.com/watch?v=PlWfZeyvk9Y

Det kalles layers i photoshop (prøv google)

Er ikke nødvendig og gjøre det så vanskelig som det. Og det er bare med photoshop du kan ta så enkel "lasso" utklipping..

Poenget er bare og klippe ut det ene bildet(eventuelt flere) og lime det inn i det andre bildet.. Du trenger altså ikke å klippe helt langs kanten av personen. Ganske enkelt, og du kan gjøre det med paint.

Vil tru det er litt håplaust å gjere det i Paint, men PS, om ein har det, eller Gimp, om ein ikkje har det, er greie alternativ.

Det er ein guide for praktisk talt det same her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=849566&hl=

Så lenge du er påpaslig med å holde kamera i ro (les: stativ), og bruke akkurat samme instillingene på kamera så går det fint også i paint.

å bruke layermask(nederst i layer menyen) i ps er vel også ett alternativ. bruk paintbrush, så "maler" du vekk med svart og tilbake med hvitt.

legg alle bildene inn i samme dokument og get to work.

Jeg (er vel for gammel) liker ikke videoer av hopp der man ikke ser landingen ferdig utført. Enkeltbilder kan være veldig fine; men sånne bilder dere diskuterer her, med alt fra før hoppet til etter nedslaget(!) overgår både video og enkeltbilder for meg.

Med unntak av video av den kvaliteten jeg nevner i mitt innlegg "Kong Vinters videokonkurrnse 2007"

-RM

en viktig forutsetning for å få dette bra til er å bruke et kamera der innstilningene for lysmåling ikke endrer seg for hvert bilde. Man kan bevege så mye man vil på kameraet, og sette "frames" sammen slik at fokus blir på kjøreren hele veien, så tar du ett utzoomet bilde av terrenget uten hopp. Poenget er at så lenge objektet ikke overlapper seg selv over flere rammer så er det hele veldig enkelt.

Hvis du har PS eller et ok gratisalternativ foreksempel, legger du alle bildene i forskjellige nivåer oppå hverandre. Marker figuren og fjern resten, så gjør du det for hvert lag borsett fra det nederste også er du ferdig. Om du ikke hadde kameraet på stillestående stativ så lapper du så bra du kan. Fins en greie for det i PS:CS2 der du kan ta mange bilder til ett stort, eller legge dem sammen uten at det fins bakgrunn. En stilig effekt det og.

Og kameraet bør være speilrefleks så ikke lysmålingen endrer seg når du holder knappen inne.

 
Annonse
Annonse
Annonse