Platetrøbbel..

Noen som har noen tips på det å feste en rottefella plate skikkelig, min har løsnet i det siste. Min er 30 mm. Noen som har opplevd det samme??

Er det bindingen til plate eller er det platen til skien du har problemer med?

Det er plate mot ski som er problemet, så hele bindingen og platen løsner fra skien. har vurdert å gå ned på høyden for å redusere momentet

Kjørte selv med 30mm en periode og hadde aldri dette problemet. Det er ikke noe utbredt problem meg bekjent. Er det en gammel eller ny ski? Problemet for din del er at skruene ikke har heft i kjernen og du må ta av bindingen,plugge og sette den litt foran/bak. Ikke sikkert du får bedre feste her men det er verdt ett forsøk. Hvis du ikke får dette til å fungere må du skifte ski, kan aldri tenke meg at det skal bli noe bedre med f.eks. 20mm plate.

Kjell Edvin rammer nok spikeren på hodet; du har ikke hold nok for skruene i skia. Årsaken kan være at hulla er boret for store eller at det slurvet med limet, og bekrefter uansett kjepphesten min om å montere sjøl - så vet du hva du har/får. og hvem du kan skylde på dersom slikt oppstår. Om det er 30, 20 eller 45 mm plate skal ikke ha noen betydning dersom jobben gjøres skikkelig. Et alternativ, eller supplement, til plugging er å skru av platene, proppe hulla med stålull og deretter fylle opp med laaangsom epoxy (Araldit el. lign.). Mer dramatisk alternativ er å flytte platene/bindingene ca 10 mm fram- eller bakover. Uansett: Lær deg å montere sjøl, så du kan stole på egen kunnskap. Aldri hatt en løs binding etter at jeg ble min egen skiteknikker.

Lever skiene dine inn til en butikk med dyktige folk. De vil da bore opp de gamle hullene med et spesialborr, sette inn en sylinder av hard plast og skru fast skruene i den. Det sitter! Petter smart-løsninger som stålull o.l ville jeg ikke stolt 100% på.

Tror nok jeg skal feste de selv etter å ha snakket med fagfolk

 
Annonse
Annonse
Annonse