Pirat kopiere heiskort?

Jeg så en link på freeride.nu om det og lurte på o,m noen her vet noe mer om emnet. Svenskene har ikke peiling!

Så spørsmålet mitt er; Går det ann og kopiere ett årskort e.l og isåfall hvordan gjør man dette!

Ps. Dette er til et skoleprosjekt(Host!Hark!)

bare å ta et a4-ark og skrive på navnet ditt og sånt, bruk et ekte sesongkort som modell, og lim på bilde (viktig!!). Så kan du gå til heiskøen og hoppe over de portene, og hvis du blir stoppa da så viser du bare frem arket du har lagd og sier at sesongkortet ditt ikke funka på maskina. lett som bare det!

med mindre maskinen er klikk så kan du gjøre dette, jaevla tulling....pirat kopierte Heiskort....skaff deg en jobb

Har det aldri slått dere at heiskortet dere kjøper en vare! skisentrene tjener penger på salget av heiskort og stort sett ikke noe annet! Hvordan skal de da ha råd til å kjøre heisen sånn at dere slipper å gå opp? hvordan skal de ha råd til utvide terrengparken og andre elementer? hvordan skal dere klare å utvikle dere som ski/brettkjørere da? Dere graver deres egen grav! Vær heller glad for å bo i ett land som Norge, som har naturen og økonomien til å tilby slike tjenester til dere!

Har det aldri slått dere at heiskortet dere kjøper en vare! skisentrene tjener penger på salget av heiskort og stort sett ikke noe annet! Hvordan skal de da ha råd til å kjøre heisen sånn at dere slipper å gå opp? hvordan skal de ha råd til utvide terrengparken og andre elementer? hvordan skal dere klare å utvikle dere som ski/brettkjørere da? Dere graver deres egen grav! Vær heller glad for å bo i ett land som Norge, som har naturen og økonomien til å tilby slike tjenester til dere!

Dette syns nå i alle fall jeg er en interessant tanke, MEN vurder følgende........

1. Du kopierer et årskort.

2. Årskort er personlig og kan ikke overdras

3. Personlig betyr at de har navnet ditt og adresse. De har vel også et BILDE av deg...

4. Da kan de anmelde eier av kort for tyveri

5. Hvem vil da "låne" bort kortet sitt for å bli kopiert?

6. Disse kortene er "chiper" og informasjonen kan være kryptert

moral moral moral!
Det er garrantert mulig å "pirat kopiere" skikortene, og evnt legge inn falsk info etc. Regner med at du må ha tilgang til pcen der du registreres når du kjøper sesongkort i tilegg for å få et "ekte" falskt kort. Kopierer du en annen sitt kort blir det nok bare kluss HVISS du blir tatt, noe som er lite sannsynlig om du fiser rundt med goggels og en lue tredd ned i tryne etc. Kjører du med kompisen eller partnern din må den ene vente på toppen og den ande nede vica verca, ettersom de fleste stedene har en tidsbegrensning på hvor ofte et og samme kort kan brukes. Du kan jo evnt bare drite i å dra samtidig med den du har kopiert kortet av, men da kunne du vel heller bare lånt kortet hans/hennes? Uansett, blir du tatt for noe slikt ender det snickers og twist med anmeldelse for dokumentforfalskning osv osv. Så få rassn din vekk fra pcen, skaff deg en jobb og kjøp kort som alle andre ;P

Synes det var en god ide jeg ass å finne ut om man kan pirat kopiere heiskort. For det er faen ikke verdt 305 kr og 295 for dagskort i hemsedal og trysil.

...hvorfor i all verden skal du opp dit da, din drittunge? Man får pent betalt for seg.

I det siste har jeg få inntrykk av at det er Chim Kjølner og resten av FPU-gjengen som poster her inne.

Vil ikke betale moms, vil ikke kjøpe heiskort, vil ha`n i toern.

Det er like slemt å snike seg med skiheiser gratis som det er å snike på trikken.

Det er det faen ikke!
Å snike på trikken gjør meg ikke allverdens. Det er statlig drevet og det er elendig drevet og er aldri på tida.
Et skianlegg derimot er ofte privat eid, og ikke alle går med så forbanna stort overskudd bestandig. De største turistmaskinene gjør kanskje penger, men gjennomsnittsanlegget i Norge tjener ingenting på å drive. Derfor er det irriterende med sånne snyltejævler som med ræva fulle av penger sitter og griner over å måtte betale for å stå på ski. Dra til helvete hele gjengen! Jeg vil ikke se det low-life-snylte-trynet ditt i nærheten av meg og mine!
Håper du skammer deg noe utrolig! Hvis du er for gjerrig for å ta heisen så kan du vel se til helvete å gå!!!Eller aller best. Bli hjemme!

Å kopiere heiskort er idiotisk, og ikke så rett enkelt. Et keycard fungerer med samme teknologi som køfribrikkene, der de reflekterer et signal sendt ut av en sender. I et skianlegg er senderen i den store flaten du har på venstre side når du går gjennom porten. Hvert enkelt keycard gir en unik refleksjon av signalet tilbake som gjør at det er mulig å identifisere kortet. Den eneste måten å kopiere et heiskort på er å er å få laget et identisk keycard, dvs. et som gir samme refleksjon tilbake som et annet kort. Ikke akkurat noe "skoleprosjekt", med mindre du driver med doktorgradsstudie av RFID eller lignende. Og driver du med det, rekker nok stipendet til et sesongkort i nærmeste skianlegg uansett....

Snylting er ikke en god ting, det er å stæle fra fellesskapet. Og det er faktisk et fellesskap i et alpinanlegg som består av oss som bruker anlegget. Når DU snylter og stæler, er det MEG du stæler fra fordi jeg får høyere billettpris neste år, eller kanskje anlegget konker og blir lagt ned.

Derfor: Hvis du har snev av sosial samvittighet (noe du kanskje ikke har?), ligger du unna snylting på heiskort. Snylting er bare 110% ego og drittsekk.

Tja, i utgangs punktet er det enkleste å klone et kort, litt forskjellige systemer ute å går.Det er hovedsaklig 2 system. Den største forskjellen er frekvensområdet. (125kHz og ISO standard keycard ISO-15693 com-patible, 13.56MHz )Opplegget er at det dannes et elektromagnetisk felt som er unikt for kortet ditt. (innen for et visst frekvensområdet) I hvert kort sitter det en chip, og en sender.Klone et kort er ikke noe du bare gjør hjemme i garasjen. Problemet med et klona kort er at det blir identisk, og det kan ikke brukes sammen med det orginale kortet, og det kan anatagelig bli opptaget rimelig kjapt av ski anlegget. du men koloningen og orginalen i en annen heis sammtidig. Lage et eget kort er enda verre da du ma ha tilgang til data anlegget til skistedet. Logge inn den digiatale signaturen til kortet, står på noen kort. En annen mulighet er å bruke et eksternt nettverk. Det er sikker mulig for de som har svart belte i ulovlighter med data. Forskjellige oppratører, hoteller selger skikort for heisanlegget. Eks kan du kjøpe heiskort på nettet eller per tlf.(kun få ski stder i norge) aktiviseringen av ski kortet ditt blir gjort over internett. Og kortet med det serienr. du har hacket inn i systemet vil fungere uten at du har betalt en krone.( i teorien ) Nei skal du forfalske ski kort må du til et lite putte sted som har systemet med plastikk mappe på armen og printer i ski bua...

ytterlige informaskjon om systemet kan finnes på

http://www.skidata.com

Det var vell ikke et moralsk spørsmål tråden startet med....
Men et teknisk på om det var mulig....
Skal dere diskutere kva som er rett eller galt start deres egen tråd.

Det var vell ikke et moralsk spørsmål tråden startet med....
Men et teknisk på om det var mulig....
Skal dere diskutere kva som er rett eller galt start deres egen tråd.

Det stemmer det som outofmind sa. Han tok ikke med at informasjonen som øverføres fra/til kortene er kryptert, noe som gjør det enda vanskeligere å clone. Det ligger også en hel HAUG med parametre på i chipen på et KeyCard. Har selv jobbet med SkiData 350 i 3 år og vet litt om hvordan systemet fungerer. Når bestiller heiskort via internett, går bestillingen via en server i Østerike med en paranoid firewall, så jeg tviler på at du kommer deg inn der. Det er mange skianlegg som kjører trådløse nett på sine adgangssystemer, men disse netta er godt sikkra, samt at de kjører ofte andre protokoller enn TCP/IP.

1a:Fem år med studier av IT, nettverk, kryptering og elektro. Hardt og dedikert. Du blir allikevel godt betalt og kan betale for deg.

1bgrinu er en skikkelig geek, ikke bare en som sier "haha, jeg er litt nerd og da", og kan hacke det meste. Da driter du i skikjøring uansett.

2:La det ligge, betal for deg

1a:Fem år med studier av IT, nettverk, kryptering og elektro. Hardt og dedikert. Du er en asosial dritsekk med mentalitet som et taggerhue. Du hater felleskapstanker og vil ikke for alt i verden bruke penga dine på noe som også kommer andre til gode. Du er an total egoist. Go for it!!!!

1bgrinu er en skikkelig geek, ikke bare en som sier "haha, jeg er litt nerd og da", og kan hacke det meste. Du digger ski. Du er en asosial dritsekk med mentalitet som et taggerhue. Du hater felleskapstanker og vil ikke for alt i verden bruke penga dine på noe som også kommer andre til gode. Du er an total egoist. Go for it!!!!

2:La det ligge, betal for deg

Det kan da umulig være så fryktelig vanskelig å lage et falskt/kopiert sessongkort. Det er vel utters sjeldent at PC'ene som lager heiskortene ikke er del av hele nettverket i skisenteret og at dette nettverket ikke er knyttet til internett på en elle annen måte. Antagelig er det noen glupe hoder som har drevet med dette helt siden WWW ble "oppfunnet" Saken er vel det at disse glupe hodene ikke er interessert i å fortelle hele verden at de driver med dette. Da vil jo skianleggene sjerpe sikkerheten og tette hullene hackerene benytter seg av.

Er det mulig så er det ofte allerede gjort. Sesongkortprisene noen steder er jo sinnsyke, og jeg kan tenke meg at det kjører et og annet informatikk-kull fra California Institute of Technology gratis rundt i Mammoth.

 
Annonse
Annonse
Annonse