Pila ved Aosta?

Er det noen der ute som kan fortelle meg litt om dette skisenteret som ligger rett ved den "lille!" byen Aosta i Italia? Funderer åp å reise dit ned fpr å bli over en lengre periode, fra nyttår og frem mot sommeren. Det finns jo masse kjente steder i nærheten, så det er vel ganske greit med skimuligheter, i tillegg til Pila, mener jeg.

Pila er helt OK, men totalt sett er Aosta-dalen kanske det beste utgangspunktet i hele alpene. Plenty av bra steder innen en times biltur, alt fra Verbier, Chamo, Courmajoyr, Cervinia, Gressoney, Alagna, Valgrisenche (heli), La Thuille, La Rosiere, Grand St.Bernhard, Sestriere osv osv. Billig å bo, superhyggelige folk, dødsbra mat, og genial beliggenhet som base camp for en vinter. Lei deg en kåk ved Aosta sentrum, så får du litt by-feeling på kjøpet også. God tur!

Takk skal du ha Bjarte! Det gikk jammen kjapt!
Er du kjent i omeråsdet rund store st. bernard passet? Tror kanske det finns mye fett, og veldig ukjent der,utifra topografiske kart. Hvordan er det med tilgjengeligheten? Er det mulig å kjøre heisbasert der, eller er man tvunget å gå høydemeterne selv? (Det gjør meg ingenting altså!!)

Ja, det er heisanlegg oppe på passet - en real perle på pudderdager, men det var oppkjørt og 4 uker siden sist snøfall da jeg kjørte der for noen år siden.. Ingen turister, og nesten ikke folk i det hele tatt. Heli-skiingen fra Petit Balme kommer ned i samme dalen, verdt noen kroner!
Ellers kryr det at toppturperler rundt passet. Parker bilen ved utgangen av tunnellen.

Jeg blir boende "rett rundt hjørnet" i Gressoney fra januar til mai. Ta gjerne kontakt...

 
Annonse
Annonse
Annonse