Panasonic NV-GS500E vs HDC-SD1

noen som har erfaringer fra noen eller begge disse kameraene?? det er forholdsvis stor prisforskjell mellom kameraene, men vil allikevel vurdere HDC-SD1 siden det er nyere og med hensyn til nyere teknikk f.eks. AVCHD formatet?

Vi i Chaoz brukte NV-GS500 hele forrige sesong. Har ikke noe negativt og si om det kameraet! Annbefales..

hd kameraene er dyre fordi de er svært brukervennlige, men d betyr jo ikke at bildekvaliteten er bedre...
kjenner et par mediefolk, og de holder seg til minst tre år gamle cameraer, fordi disse har en minst like god bildekvalitet...d følger med ting på nyere kameraer, som gjør at prisen kan presses...
som sagt, et hd cam til 10000, har høyst sannsynlig dårligere bildekvalitet enn et dv cam til 6-7 spenn!

mente 6-7 høvdinger da...

Findus, helt sikker på at du veit hva du prater om?

Grunnen til at de mediafolka ikke bruker HD-kameraer vil jeg tro er fordi det er mye vanskeligere og jobbe med HD i post, siden det er mye hardere komprimert! Det krever MYE mer av maskinen din. HD har mye høyere oppløsning (1440x1080px / 1920x1080px) en SD (720 x 576px), og det fører til at du får et skarpere og mer detaljert bilde. Fargene ol. varierer fra produsent til produsent.

At et HD-kamera til 10 000kr har dårligere bildekvalitet enn et DV-kamera til 6-7000 er bare tull! Og jeg kan heller ikke skjønne hvorfor et HD-kamera skulle være mer brukervennlig enn et DV-kamera.

Men når du kjøper et kamera så er ikke det viktigste hvor stor oppløsning det har. Kvaliteten på objektivet er nesten det viktigste.

eg kan forstå det er mer brukervennlig enn et kamera med mini-dv, siden det forenkler prosessen med å få det inn på pcen!

Det er IKKE mer brukervennlig og redigere det. Hvis du har planer om og drive med redigering å sånnt, styr unna så godt som alt annet en mini-dv kameraer. Og hvis du absolutt vil ha HDV kamera til en billig penge, så er dette og [u=http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=66353]dette[/u] gode alternativer. Men som sagt, du burde ha en ganske kraftig maskin for og redigere HDV.

Ble noe galt med den forrige linken: Her

Off topic: Hvorfor er det ingen "edit/rediger" funksjon her på forumet?

takk fer hjølpa! det blir nok det dere NV-GS500 kameraet! etter det eg har sett litt rundt!

NV-GS500 er et av de beste (hvis ikke det beste?) kameraet du får i den prisklassen, så du vil ikke angre wink

d har vært en misforståelse her fra min side...
i å med at de folka valgte dv istedet for hd, gikk jeg ut i fra at dv, var bedre (evt. mye)..
de gutta er profesjonelle, så jeg stoler på dem...men skjønner nå at d var å ta hardt i å si at et hd cam til 10000, er dårligere enn et dv cam til 6-7000....

 
Annonse
Annonse
Annonse