Optikk virvar

Morn..
Leter etter noen gode linser til Canon og Nikon, men synes jeg bare går meg vill i alle de forskjellige linsene som er på markede...
Noen sier at 17mm vidvinkel er nok mens andre mener at 10mm må til.. blir bare mer og mer forvirra, og vil ikke kaste meg etter det første og beste når det koster såpass for bra vare..

Tar Endre sitt tips og sparer til et D200 kamerahus, men står helt fast på valget av optikk..

Vilke linser passer bra til hvilket bruk?
Blir mye park og freeride bilder, samt portrett bilder og landskap..

Håper det er hjelp å få smile

Med et så bra hus som D200 trenger du også bra optikk for å utnytte potensialet i utstyret ditt. Forslag til Nikon digital setup:
Nikkor 12-24mm f1:4
Nikkor 28-70mm f1:2.8
Nikkor 70-200mm f1:2.8, alternativt 80-200mm f1:2.8 (fåes billig brukt).
Siden kan du komplettere med en DX fisheye.

Dette koster noen kroner, men du finner raskt ut at "pirater" som Tamron, Tokina og tildels Sigma ikke holder mål i lengden. Du får satse på at julenissen tar turen innom Norsk Tipping!

Har også tenkt på Canon 20d, hvis jeg ikke er så talmodig med sparingen min..
Burde jeg se etter de samme linsetypene (for Canon)?

Canon har noenlunde det samme spekteret. Sørg for å kjøpe mest mulig lyssterk optikk.
Hvis du ble forvirret over at noen sier 17mm er det samme som 10mm, så er det fordi at du må påregne en crop-faktor på ca 1,5 for digitale kamerahus. En 20mm vidvinkel for filmbasert 35mm-hus fungerer som en 30mm på et digitalt hus.
Lykke til, uansett om det blir Canon eller Nikon.

Tusen takk for hjælpa

Satt og vurderte og stille det samme spørsmålet i går... greit at du fikk det gjort.. hehe.. venter spent på d200'n jeg har bestillt, synd at det er så lang levering. slutten av jan begynnelsen av feb... så du har litt tid på deg til å spare...

har noen erfaring med denne til canon digitalt s.refleks?
(20d)

ligger på rett over 4 tusen,-

Kattfjord:
Har ikke prøvd sigmaen selv, men har hørt mye bra om den. Jeg ville anbefale deg å se litt på foto.no når du lurer på sånne ting, for der er det nok mange fler enn her som kan svare på den type spørsmål. Her er noen linker som omtaler vidvinkelobjektiver til canon (og nikon, for trådstarteren):
http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=179536
http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=183696
http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=186809

Husk også på at Sigmaen har mindre bildesirkel enn vanlig EF-objektiver fordi den er tilpasset digitalkameraer med mindre bildebrikke. Hvis du bytter ut kamerahuset med et med fullformat senere, vil dette objektivet gi et sirkelrundt bilde (se http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1029&mes... (link forkortet) ).

Og angående det Endre Løvaas sa om at piratobjektiver ikke holder mål, er det så vidt jeg har sett veldig mange som er fornøyd med Tokina sin 12-24, og som mener den ikke viker tilbake for Nikon sitt tilsvarende objektiv.

-Harald

 
Annonse
Annonse
Annonse