Opp på Galdhøpiggen?

Nokon som har vore på Galhøpiggen før? I såfall kan nokon hjelpe meg og finne svar på: * kor lang tid tek turen sommars tid? *Kan ein sykle deler av turen? *Korleis er terrenget oppover?

HPK

Hvor lang tid er avhengig om du går fra Spiterstulen eller Juvass. Fra Juvass (enklest og kortest) må du over bre, gå i tau med fører hvis du ikke har breerfaring. Fra Spiterstulen er det bratt sti og stein hele veien opp. Sikkert mange 1000 her hvert år så ikke noe problem å gå opp for normale mennesker. Er en del snø øverst, så fjellstøvler evt med gramasjer er å anbefale. Hvor lang tid du bruker opp fra Spiterstulen er helt avhengig av form. Jeg har gått opp på rundt 3 timer uten å stresse. Rekorden for de sprekeste er vel rett over en time!!
Regn kankje 4 timer opp og 2 timer ned, men ta deg gjerne god tid hvis været er bra og nyt utsikten.
Du må gjerne sykle til Juvass eller Spiterstulen, men å prøve videre til topps med sykkel kan du bare glemme smile
God tur

Vil du raskt til toppen og er i brukbar form kan turen opp gjøres på ca 1 time, om våren. Da tar du med langrennsutstyr, tar heisen på GPSS ca halvveis opp og sklir derfra bort til starten av kryssing Styggebreen. Derfra kan du vanligvis like etter at GPSS har åpnet om våren gå over breen uten tau. Derfra går du kun på beina.

NB! FORUTSETNING: Spør lokalkjente på GPSS om forholdene på breen er trygg før du tar turen.

PS: I år tror jeg det er veldig mye snø og fine forhold for en sånn tur. Tvilsomt om sykkel vil føre til at du kommer raskere opp.

Jeg glemte: Fra GPSS ca 4-5 km slak stigning. Fra der du er over breen kommet i underkant av en km ganske bratt turgåing.

 
Annonse
Annonse
Annonse