Off-piste i Val Thorens

Okei, pudderhunder! Her er en mulighet til å øse av deres dyrkjøpte erfaringer i Alpene. Fortell om de beste Off-piste-stedene i Val Thorens. Hvor er det bratt? Hvor skal man ta med dama på slake, store flater wink Hvor er det best utsikt, og hva gjør man når det er snøstorm?

Det vanker premier for den som kommer med det beste tipset!

Var der for en uke siden. Trivdes best i Meribel området. Mye bra i skogen ved dårlig vær(feks. til høyre for Rameesheisen) Ellers er Mont Vallon et fint utgangspunkt på solfyllte dager. Prøv også La Tanya hvis du gidder alle transportløypene. Det finnes helt sikkert mange andre plasser som er glimrende. Men kjøp kort for alle tre daler.

Et yips kan være å leie en guide den første dagen. Skiområdet er nemlig så stort at man fort ser seg blind på alle mulighetene som ligger der. Og for ikke å glemme at man kan gå seg vill og miste siste heis tilbake til val thorens.
Resten å tiden kan du/dere nyte godt av tipsene fra guiden.
Guider finner dere bla på afterskien tango

God Tur

meribel er fint, og lac de louve (vet ikke åssen det skrives) - en myk og ok slakk dal med litt dropp-muligheter for de fleste. få søker på dama!

..trenger ei epostadresse å sende den til...

finner du 2300 høydemeter sammenhengende offpiste. Forøvrig er "guiden" på Tango, Francois, slett ikke Mountainguide, men skilærer. UIAGM-Mountainguidene finner du ved torget i sentrum.

...drar man til Meribel.

Den fjerde dalen er bra. Kan anbefale å kjøre ned breen (rett fram etter øverste heisen - Bouchet). passe bratt den føste halve kilometeren, deretter sklir du ut dalen. evt. hold til venstre i toppen og kjør ned en ganske bratt renne( kan være litt tricky å entre rennen. Hvis du vil ha en enkel topptur tar du heisen som heter col, og går mot venstre, og opp på noen av toppene (drøyt 3500 moh. en liten time oppover - feller kan være smart), og kjører ned igjen. Man kan også kjøre ned på baksiden (har ikke prøvd det selv).

Kjøp en bok som heter noe sånt som "Off piste- Val Thorens" - den finnes i bokhandelene dere nede. Sammen med et kart bør du finne det meste. Her står det masse forslag til turer med angivelser av hvordan man kommer seg dit og hva man kan forvente.

red-star@online.no

Takk på forhånd!

Takk for respons! Øyvind, her er e-postadressen min krimpkramp@hotmail.com

 
Annonse
Annonse
Annonse