Nye Lamper/blitzer til sesong start?

Heisann

Jeg tenker å kjøpe noen nye lamper/blitzer til uteburk (night). Hva burde jeg gå for og burde jeg ha agregat eller batteri?

2 til 3 lamper/blitzer

Kan noen hjelpe meg å finne en bra kit eller forhandler i Norge/USA.

Takk skal dere ha.

MvH Mathias Naess

Batteri er nok det beste mht mobilitet.
De mest anerkjente merkene er Profoto, som er gromt, men dyrt, og Elinchrom som også er veldig bra, dog litt rimeligere.
Ellers finnes det en haug med merker på markedet, men de aller fleste som driver med actionsportfotografering bruker Profoto eller Elinchrom.
Av erfaring, med tanke på garanti og service, så er dette noe jeg sterkt anbefaler at du kjøper i Norge, selv om det er noen tusen billigere i USA, eks norsk mva. Det er tross alt følsom elektronikk det er snakk om, og det blir fort grisedyrt å sende tungt utstyr frem og tilbake over dammen for service.
Kontakt Interfoto på Høvik for Profoto, eller Nye Exposervice i Oslo for Elinchrom. Gudd løkk!

Takk skal du ha.

Herlig å få et bestemt svar som det dette.

MvH Mathias

Det kan være lurt å sjekke muligheten for å bruke speedlites, dvs små blitzer som egentlig skal brukes. jeg har hatt gode erfaringer med å ta bilder av basket og volleyball med slike. sjekk www.strobist.com
Vidar

Et litt rimligere alternativ til Profoto og Elinchrome er som er veldig gode er Bowens Gemini med batteri koster runt 20 lapper i Norge(2 500 W lamper mstativ og batteri). Lykke til

Dansken

 
Annonse
Annonse
Annonse